FMI: Arieratele cresc sub presiunea electorala, derapajele in privatizari continua, progresele companiilor sunt inegale
"Arieratele au inceput din nou sa creasca. Este o consecinta a presiunilor electorale legate de cheltuielile de capital. Este si o manifestare a excesului de cerere din sistemul sanitar care depaseste nivelul resurselor bugetare disponibile. Pentru a tine cheltuielile sub control este necesara o auditare si o monitorizare a bugetelor spitalelor. Durata platilor facturilor este foarte lunga si trebuie scurtata, potrivit directivelor UE", a spus Franks, citat de Agerpres.
Seful delegatiei FMI a mai spus ca in cazul companiilor de stat continua derapajele in calendarul privatizarilor si ca progresele au fost inegale.
"Provocarile sunt mai mari la nivelul intreprinderilor de stat. Progrese s-au realizat prin reducerea arieratelor - 3% din PIB. Facturile restante sunt o piedica majora in calea cresterii. Nici companiile care au datorii si nici cele ale caror facturi nu sunt platite nu dispun de bani pentru investitii. Guvernul trebuie sa gaseasca modalitati de restructurare a unora dintre ele. In fine, pentru a ne asigura ca nu vor reveni, vor fi necesare reforme in companii, adica implementarea unei reforme fundamentale a intreprinderilor de stat este una dintre cele mai importante sarcini ale guvernului. Progresele au fost inegale. Continua derapajele fata de calendarul privatizarilor in contextul in care mai multe licitatii au esuat din ratiuni care puteau fi prevenite. E un semnal de slabiciune in angajamentul Romaniei fata de reformele structurale. Este de o importanta vitala ca angajamentele si eforturile sa nu fie intrerupte", a declarat Franks.
Oficialul a adaugat ca investitiile mai mari in sectoare generatoare de crestere - energie si transporturi - sunt sansa Romaniei pentru crestere.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Asta spune reprezentantul FMI: "au continuat sa creasca", "au esuat", "slabiciune fata de reformele structurale".
Pe mine ma bate gandul ca nu se referea la actiunile USL-ului. Gresesc?
Sau mai degraba politicienii sunt "toti- o apa si-un pamant"?
Ceeace incrimineaza FMI-ul cade fara niciun dubiu in "ograda" MRU-ului, mai ales chestia cu privatizarile. Desi nu sunt un fan al FMI-ului, am ajuns sa ma intreb ce-ar fi facut mitocanul si gasca lui daca nu ar fi avut un paznic precum FMI si UE!
Asdar si prin urmare, s-a dat ordinul de atac la MRU. Omul trebuie spurcat de urgenta, trebuie satanizat rapid, pana nu apuca sa devina prea popular.
In perioada urmatoare latrinele vor atinti tunurile cu kkt pe MRU, Ponta va da vina pe MRU pentru "guvernarea dezastroasa", pana si de plagiatul lui Mang, tot MRU o sa fie scos vinovat.
Doar ca ar putea fi acuzat de plagiat.
Acelasi dezastru la companiile de stat, ba mai mult "au incercat sa fenteze procesul de a aduce manageri profesionisti, au crescut cheltuielile electorale(!!!??), adica in domeniile unde puteau sa faca ceva care sa aduca BANI la buget NU au reusit nimic!!
Acelasi dezastru, ba mai adancit, spune Franks!!!
Asa arata "performanta" Guvernului MRU+Boc !!!
Si cati il mai plangeau pe supercompetentul MRU!!!
Si chiar pe incompetentul Boc!!!