Fitch retrogradeaza ratingul bancii JPMorgan in urma pierderilor de 2 miliarde de dolari anuntate vineri. S&P revizuieste perspectiva ratingului la negativa
Potrivit unui comunicat al Fitch, ratingul pe termen lung si cel de soliditate financiara au fost retrogradate la "A+", de la "AA-", notele fiind plasare, de asemenea, sub perspectiva negativa, fapt ce inseamna ca ar putea sa le diminueze din nou pe termen scurt.
"Fitch considera ca dimensiunea pierderilor este controlabila. Acestea fiind spuse, amploarea pierderilor si faptul ca aceste pozitii (nu pot fi lichidate rapid) implica o pierdere de lichiditati", a motivat agentia de evaluare.
"Aceasta ridica, de asemenea, semne de intrebare in legatura cu apetitul pentru risc al JPMorgan Chase, cadrul sau de gestionare a riscurilor, practicile sale si supravegherea sa", a adaugat Fitch concluzionand ca "riscurile potentiale pentru reputatia" bancii nu mai corespund ratingului "AA-".
Agentia Standard and Poor's a anuntat si ea ca a revizuit perspectiva ratingului la negativa pentru banca americana JPMorgan Chase ca urmare a anuntului facut de institutia financiara potrivit caruia a pierdut 2 miliarde de dolari.
Revizuirea perspectivei de rating la negativa inseamna ca S&P ar putea reduce nota celei mai mari banci americane. Deocamdata, agentia a mentinut nota de creditare a bancii la "A/A-1".
"Reprezentantii bancii au recunoscut ca strategia lor de amortizare a riscului a fost defectuoasa, complexa, prost implementata, prost executata, prost monitorizata, ceea ce contribuie la perspectiva negativa", a aratat S&P intr-un comunicat de presa.
JPMorgan, cea mai mare banca din Statele Unite, a revelat vineri o pierdere surprinzatoare de 2 miliarde de dolari cauzata de divizia de investitii, relateaza BBC. In medie, dupa contabilizarea altor castiguri, pierderile prognozate de directorul diviziei de investitii (CIO) vor fi de 800 de milioane de dolari in cel de-al doilea trimestru al anului.

Ce fac cetățenii din Sectorul 2 cu gunoiul menajer de la 1 martie, cu cine încheie contracte, cât plătesc / Primarul Radu Mihaiu: Licență teritorială la nivelul Sectorului 2 nu are niciun operator
1.205 doze de vaccin antiCOVID-19 pierdute, cele mai multe în Cluj / Între motive: spargerea flacoanelor sau temperatura inadecvată
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Astia o sa scada ratingul abia dupa ce da firma faliment.
Daca datele alea ar fi publice tot timpul, daca oricine ar stii ce face banca, in ce investeste, ce cumpara sau ce vinde, atunci o gramada de speculatori (hedge funds in special dar si alte banci) s-ar putea pozitiona astfel incat sa profite de asta pe spinarea bancii.
Daca s-ar putea stii asa de usor ca o companie are pierderi sau profit atunci investitorii ar face profit tot timpul (cumparand sau vanzand actiunile companiei respective, de la caz la caz).
Fitch nu e Dumnezeu: ei lucreaza in cea mai mare parte cu date publice si care in general sunt furnizate chiar de banca.
Cum crezi ca Lehman a reusit sa-si ascunda starea precara financiara? Masluind documentele !
Cum crezi ca Grecia a reusit sa intre in Eurozone si sa pozeze intr-o economie solida ? Masluind timp de ani de zile documentele !
etc
au mai fost cooperative de credit din acestea, chiar in istoria recenta a Romaniei, bazate tot pe afaceri din acestea, "intre prieteni".
sa iti amintesc cateva: bancorex, bankcoop, columna banc, banca religiilor etc.
toate au adus fericire deponentilor lor, lasandu-le acestora cel mai important lucru din lume: speranta.
dar numai atat: numai speranta.
Copilasi, voi inca nu ati invatat sa mai si ganditi inainte de a deschide gura ? Nu ati invatat sa va si documentati inainte de a va panica inutil sau de a indruga tot felul de baliverne ?
"SUA e un urias cu picioare de lut" ?? Serios ? Si cine spune asta, un postac anonim ?
O gramada de indivizi care habar n-au pe ce lume traiesc tot "profetesc" asta de vreo 2 secole, iar realitatea ii contrazice constant. Ai idee cate banci au dat faliment in ultima suta de ani in SUA ? Ai idee cate au dat faliment in ultimii 10 ani ? Uite mai jos o lista:
http://www.fdic.gov/bank/individual/failed/banklist.html
SUA nu incepe si nu se termina cu o banca, doua, trei sau zece, oricare ar fi alea. Economia lor e cel mai mare manufacturier al lumii si cel mai important mediu pentru inovatie pe plan mondial. Complexitatea sistemului creat peste ocean e mult prea mult pentru capsorul tau, asa ca nu te obosi sa mai bati campii: nu intelegi cum stau lucrurile si nu esti in stare sa-ti construiesti in minte o imagine de ansamblu relevanta.
Biserica intr-o tara civilizata nu e un pilon al societatii.
Justitia, educatia, armata, etc sunt departe de a fi in colaps in USA. Pune mana si mai citeste putin inainte de a face zgomot.
2) Incerci sa te eschivezi aducand, chipurile, false argumente gen "intoxicarea cu informatii false". Nu tine. Informatia e publica in cea mai mare parte in ziua de azi, iar sursele nu pot fi controlate de o singura entitate (cei cu bani). Pana si in China, care are cel mai puternic si mai sofisticat instrument de cenzura informatia nu prea poate fi tinuta sub papuc.
3) Spre deosebire de tine imi argumentez intotdeauna opiniile cu dovezi reale (vezi link-urile pe care le-am trimis anterior) ceea ce ma aduce cu cativa pasi mai aproape de adevar decat poti spera tu sa ajungi
4) Parerile personale in general nu conteaza.Sunt o pierdere de timp. Nu te fac mai destept si nu sunt neaparat utile atata timp cat nu sunt sustinute de dovezi solide si de o argumentatie care sa fie consistenta din punct de vedere al logicii. Parerile care pornesc de la un substrat real, de la o fundatie solida sunt cele care conteaza, care aduc plus de informatie si utilitate. Multi din pacate doar polueaza forumul si vin aici doar sa se planga
5) Tu esti genul de om care se pierde in vorbe si nu spune mai nimic concret; care n-are o viziune clara asupra mediului in care traieste dar care incearca sa-i convinga pe altii ca de fapt stie ce spune.
Vorbesti de corelat informatii din mai multe surse (pariez ca nu stii cum se face o corelatie) dar nu esti in stare sa citezi nici macar o singura sursa care sa-ti sustina parerile.
Oricum ce ai spuns in postarea anterioara, despre SUA, colaps, etc am demontat cu dovezi reale. Cine e inteligent poate vedea asta.
Nu "antologii" urmaream ci macar un singur argument real. Faptul ca la nimic din ce spui nu esti in stare sa aduci si dovezi reale care sa te sustina demonstreaza ce lacune enorme ai.
Scuza cu timp si spatiu nu tine. O singura dovada nu necesita nici prea mult timp nici mult spatiu. Cand insa nu stii pe unde sa scoti camasa, scuze de genul celor pe care le folosesti tu devin foarte previzibile. Daca ai dovezi reale si solide care sa-ti sustina punctul de vedere atunci prezinta-le, sau macar una-doua, daca nu ai mai bine abtine-te si nu mai inventa scuze care nu pacalesc pe nimeni.