AMR Corporation, compania care detine operatorul aerian American Airlines, a cedat presiunii din partea creditorilor si a principalelor sindicate si a anuntat ca va explora optiuni de strategie care include posibilitatea unei fuziuni cat timp se afla in stare de faliment, relateaza Bloomberg.

American AirlinesFoto: Agerpres/Xinhua

Creditorii au insistat pentru un acord care sa oblige AMR Corp. sa isi revizuiasca optiunile astfel incat sa includa posibilitatea unui fuziuni cu US Airways Group Inc. (LCC), companie ce are in vedere si prezentarea unei oferte de preluare, au declarat surse familiarizate cu negocierile pentru publicatia financiara.

Fuzionarea ar urma sa inceapa in vara, inainte sa expire dreptul companiei de a propune un plan de reorganizare, au explicat sursele.

Compania a precizat ca acordul cu creditorii cere "scenarii potentiale de consolidare", fara a-si asuma obligatia incheierii unei intelegeri.

Explorarea optiunilor marcheaza o schimbare importanta a tacticii prezentate de directorul executiv al companiei, Tom Horton, care prevedere iesirea din faliment inainte de a lua in considerare optiune unei fuzionari.

AMR Corporation a depus in noiembrie 2011 cerere de intrare sub protectia legii falimentului. Compania a anuntat ca a cerut protectie impotriva falimentului pentru a-si reduce costurile si datoriile, cu scopul de a ramane competitiva pe piata transportului aerian.

Transportatorul a mai aratat ca a depus cerere voluntara pentru a se reorganiza, acest lucru fiind in interesul companiei si a actionarilor sai.

American Airlines a fost singura mare companie aeriana din SUA care nu a depus cerere de protectie impotriva falimentului dupa atacurile teroriste din 2001.