Institutiile americane implicate in amplasarea scutului antiracheta in Romania organizeaza in 13 si 14 iunie, la Bucuresti, respectiv Caracal, doua conferinte pentru a oferi informatii cu privire la cadrul general, necesitatile de infrastructura si facilitati, precum si la oportunitatile de afaceri in domeniile constructii si prestari servicii in baza de la Deveselu, informeaza un comunicat de presa al Ambasadei SUA. La sfarsitul conferintelor se anticipeaza incheierea a doua contracte. Cititi in text toate informatiile referitor la participarea la aceste conferinte.

Organizatorii sunt Corpul de Geniu al Fortelor Terestre ale Statelor Unite din Europa (USACE), in colaborare cu Agentia de Aparare Antiracheta - U.S Missile Defense Agency (MDA), Comandamentul European al Statelor Unite – U.S. European Command (EUCOM) si Fortele Navale ale SUA (U.S. Navy).

Cele doua conferinte vor fi organizate in doua zile, prima la Bucuresti, in 13 iunie, si a doua la Caracal, in 14 iunie, iar locul si ora vor fi comunicate ulterior. Este un eveniment care nu necesita taxa de participare, insa e nevoie de inregistrarea pentru participare, care trebuie facuta pana in 31 mai 2012. Cei care nu s-au inregistrat nu vor putea participa la conferinta si nici nu se vor accepta cereri de inregistrare (nici prin email, nici telefonic) dupa data limita mentionata.

Inregistrarea se poate face pentru ambele zile ale conferintei sau doar pentru una dintre ele prin trimiterea unui e-mail specialistului de contracte Tre Santos la adresa de email: dayon.t.santos@usace.army.mil sau in atentia lui Jeffery Ball la Jefferey.A.Ball@usace.army.mil, cu referire la “Zilele Industriei pentru Abordarea Adaptiva in Etape in Europa, Etapa a doua – Deveselu, Romania” (“Industry Days for European Phased Adaptive Approach Phase 2 - Deveselu, Romania”).

E-mailul de inregistrare trebuie sa includa numele, compania, numarul de telefon, adresa de e-mail, motivul pentru care doriti sa participati la Zilele Industriei, precum si orasul in care doriti sa participati.

Odata ce inregistrarea este completa, urmatoarele documente vor fi postate electronic in engleza ca amendament la acest anunt special, insa nu mai tarziu de 2 iunie 2012.

Agenda Zilei Industriei

Prezentare Microsoft Power-Point

Cerinte Speciale

Odata ce aceste documente au fost postate electronic ca raspuns la anunt, participantii inregistrati sunt incurajati sa ofere comentarii si sugestii in timpul procesului de inregistrare.

Sursa comentariilor va ramane anonima si vor fi abordate in partea de comentarii/discutii care va avea loc in timpul evenimentului.

Toate comentariile pot fi trimise prin e-mail catre specialistul de contracte Tre Santos la dayon.t.santos@usace.army.mil nu mai tarziu de 4 iunie 2012. Desi comentariile suplimentare sunt binevenite in timpul conferintei, nu vor fi acceptate cele care au depasit data mentionata. Cererile prin telefon nu vor fi acceptate, precizeaza Ambasada americana.

Obiectivul acestor conferinte este de a oferi informatii cu privire la cadrul general, necesitatile de infrastructura si facilitati, precum si la oportunitatile de afaceri in domeniile constructii si prestari servicii in vederea dislocarii unor elemente ale sistemului de aparare antiracheta al SUA la Deveselu, Romania, in perimetrul bazei militare existente apartinand Ministerului Apararii Nationale al Romaniei. Toate prezentarile vor fi facute in limba engleza fara a se asigura traducerea.

USACE anticipeaza ca in final se vor aproba doua contracte:

  • Un contract va include toate facilitatile MDA (Agentia de Aparare Antiracheta), care va cuprinde toate lucrarile de infrastructura pentru intreaga suprafata a perimetrului militar american. Deoarece acest contract va contine unele informatii clasificate, contractorul general al acestuia va fi obligat sa detina o autorizatie de securitate.
  • Cel de-al doilea contract va include toate facilitatile Fortelor Navale ale SUA, cu o infrastructura mai redusa in perimetrul elementelor sistemului de aparare antiracheta al SUA. Contractorul general nu va avea nevoie sa detina o autorizatie de securitate pentru acest contract.

Facilitatile din Bucuresti si Caracal nu sunt accesibile persoanelor cu dizabilitati, precizeaza anuntul Ambasadei SUA. O fotografie va fi necesara la punctul de acces.

Guvernul Statelor Unite nu va organiza discutii individuale, de tipul unu-la-unu. Acest anunt nu reprezinta o solicitare de contract, cerere de propunere de orice fel, o promisiune de a atribui orice contract de viitor, sau un angajament de a oferi un loc de munca de orice fel de catre Guvernul Statelor Unite. Guvernul SUA nu isi va asuma raspunderea pentru costurile suportate de participant pentru eforturile de marketing.

Informatii Suplimentare:

USACE Europe District

Adresa Biroului de Contractare:

USACE District, Europe, CMR 410 BOX 7, APO, AE 09096

Persoana de Contact:

Dayon Tre Santos, 49 061197442427

USACE District, Europe

Anuntul poata fi consultat aici.