Premierul Victor Ponta a dispus Corpului de Control sa demareze, incepand de joi, controale la Posta Romana si la Agentia Domeniilor Statului, unde au fost constatate "gauri" in valoare totala de aproape 500 de milioane de lei.

"Corpul de Control incepe maine, impreuna cu Ministerul Finantelor si Internele, controale la Posta Romana, unde trebuie sa aflati ca, din pacate, se afla in pericol de a fi declarata in insolventa deoarece fosta conducere, avand asistenta juridica asigurata de un politician foarte cunoscut, mai ales colegilor liberali, a pierdut toate procesele", a explicat Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei de guvern.

Acesta a sustinut ca Posta Romana are de platit o amenda de peste o suta de milioane de lei catre Consiliul Concurentei si 10 milioane lei in contul ANAF.

Totodata, la solicitarea ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, Corpul de control va efectua un control la Agentia Domeniilor Statului, care are creante in valoare totala de 375 mil lei, "bani care ar trebui incasati si nu sunt incasati".

"Avem obligatia sa oprim aceste proceduri de fraudare a banului public si sa-i tragem la raspundere pe cei vinovati", a comentat el.