Directorul Biroului Federal de Investigatii (FBI), Robert Mueller, a confirmat, miercuri, ca agentia a inceput "o ancheta preliminara" impotriva JP Morgan Chase, cea mai mare banca din SUA, dupa pierderile de 2 miliarde de dolari inregistrate de institutia financiara in operatiunile de trading, transmite Reuters.

Mueller a confirmat deschiderea unei anchete impotriva JPMorgan in timpul marturiei depuse in fata Comisiei Juridice a Senatului SUA.

Chestionat de legiuitorii americani cu privire la incalcarile legale comise de JPMorgan, Mueller a raspuns: "Tot ce pot spune este ca am deschis o ancheta preliminara".

El a mai precizat ca durata investigatiei "depinde de un numar de factori", fara a da detalii in acest sens.

Agentia Reuters anunta marti seara, citand surse apropiate situatiei, ca biroul din New York al FBI a inceput o investigatie penala impotriva JP Morgan Chase, dupa ce banca a dezvaluit pierderile masive inregistrate. Potrivit surselor, ancheta se afla intr-o etapa preliminara.

JPMorgan, cea mai mare banca din Statele Unite, a revelat vineri o pierdere surprinzatoare de 2 miliarde de dolari cauzata de divizia de investitii. In medie, dupa contabilizarea altor castiguri, pierderile prognozate de directorul diviziei de investitii (CIO) vor fi de 800 de milioane de dolari in cel de-al doilea trimestru al anului.

Agentia de evaluare Fitch Ratings a anuntat ca retrogradeaza nota celei mai mari banci americane, JPMorgan Chase, in semn de ingrijorare pentru lichiditatile acesteia dupa pierderile masive anuntate in cursul zilei de vineri. Agentia de rating Standard and Poor's a anuntat si ea ca scade perspectivele de rating pentru JPMorgan Chase.

Directorul executiv al JPMorgan Chase&Co, Jamie Dimon, a declarat duminica, intr-un interviu acordat emisiunii "Meet the Press", difuzata de NBC, ca banca pe care o conduce a reactionat gresit la semnalele de alarma primite luna trecuta si ca a inregistrat pierderi foarte mari la tranzactionari ce tin de instrumente financiare derivate complexe.

Citeste si: