Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca l-a numit pe avocatul Remus Vulpescu in functia de sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI). In afara de faptul ca este avocat, alte lucruri nu se cunosc despre Vulpescu. Acesta a fost numit si in functia de presedinte al Consiliului de Administratie in Hidroelectrica, ceea ce reprezinta un conflict de interese.

  • Seful OPSPI nu poate detine functia de presedinte al CA in nicio companie de stat. Chitoiu sustine ca va renunta la functia de presedinte al Hidroelectrica.

Vulpescu il inlocuieste pe Florin Vladan care a demisionat pe 7 mai, in conditiile instalarii unui nou Guvern.

Saptamana aceasta, noul Guvern a demarat actiunea de schimbare a componentei consiliilor de administratie de la companiile de stat. O astfel de modificare a avut loc la Hidroelectrica, oamenii numiti de fostul ministru al economiei, Lucian Bode, fiind nevoiti sa lase locul unor noi membri agreati de noua putere, potrivit unor surse din domeniu.

Margin Gabriel-Adrian, director de cabinet al fostului ministru a fost schimbat din functiile de membru al Consiliului de Administratie la Hidroelectrica si presedinte al acestuia cu Remus Vulpescu, de profesie avocat. De asemenea, Ion Marcu, fost consilier a fost inlocuit cu Iulian Butnaru, secretar general adjunct PNL, absolvent al Academiei tehnice militare si doctorand in economie.

Potrivit Revistei 22, Iulian Butnaru este un personaj controversat, fiind fost sef al Corpului de Control al Vamilor sub Nini Sapunaru si directorul adjunct al Directiei Supraveghere si Control Vamal in perioada cand sef al vamilor era Gelu Stefan Diacon. Ionut Popescu, fost ministru de finante, a cerut demisia lui Iulian Butnaru si a altor sefi de vama asupra caruia planau suspiciuni ca se afla in grupul celor care protejau coruptia din reteaua vamala.