Grupul Google a anuntat marti ca a incheiat achizitia producatorului american de telefoane mobile Motorola Mobility, anuntata in august, dupa ce a obtinut toate autorizatiile necesare, relateaza AFP.

"Sunt fericit sa anunt ca achizitia a fost incheiata. Motorola este o formidabila societate tehnologica americana, cu peste 80 de ani de inovatie la activ", a subliniat directorul general al Google, Larry Page.

Aceasta operatiune, care se ridica la 12,5 miliarde de dolari, a obtinut in februarie aprobarea autoritatilor europene si americane din domeniul concurentei, dar in data de 1 mai, o data cu prezentarea rezultatelor trimestriale, Motorola a precizat ca mai era nevoie si de acordul autoritatilor chineze.

Page a afirmat ca presedintele Motorola Mobility, Sanjay Jha, "care a mizat masiv pe Android" pentru relansarea societatii, incepand cu 2008, a demisionat, dar va ramane in functie "pentru a asigura o tranzitie linistita pana cand Dennis Woodside, un 'Googler' de lunga durata, va prelua postul de director general al Motorola Mobility".

Operatiunea de preluare, care a durat mai mult timp decat se estima initial, marcheaza primul pas al Google in domeniul productiei de hardware, in conditiile in care pana in prezent, se limitase exclusiv la software.

Motorola Mobility a aparut in urma sciziunii, la inceputul anului 2011, a grupului Motorola, unul dintre pionierii telefoniei mobile dar care a ratat intrarea pe piata smartphone-urilor.