Politia a efectuat marti o perchezitie la domiciliul fostului presedinte al Bancii Vaticanului, Ettore Gotti Tedeschi, in cadrul unei anchete asupra suspiciunilor de coruptie din cadrul grupului de aeronautica si aparare Finmeccanica, scrie presa italiana, preluata de AFP.

Perchezitia la locuinta din Roma a fost efectuata la ordinul parchetului din Napoli, care ancheteaza dosarul Finmeccanica dar care nu l-a inclus inca pe Gotti Tedeschi pe lista persoanelor direct vizate de ancheta, potrivit cotidianului La Repubblica.

Ancheta din Napoli "vizeaza elucidarea cazurilor prezumtive de coruptie internationala, respectiv mita data de societati din grupul Finmeccanica" in schimbul contractelor, adauga cotidianul citat.

"Inca nu este clar pentru moment motivul pentru care anchetatorii au decis sa perchezitioneze domiciliul lui Gotti Tedeschi", care a fost nevoit sa demisioneze in 24 mai de la presedintia Institutului pentru opere religioase (IOR), banca Vaticanului, dupa ce a avut un conflict cu numarul doi al Vaticanului, cardinalul Tarcisio Bertone.

Finmeccanica este zguduita din 2010 de scandaluri de coruptie care au antrenat demisia in 1 decembrie a presedintelui Pier Francesco Guarguaglini, dupa noua ani in fruntea grupului.

In noiembrie, au fost arestate trei persoane din cadrul grupului, printre care directorul comercial al Selex, filiala a grupului condusa de sotia lui Pier Francesco Guarguaglini, Marina Grossi.