Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Licitatia ANCOM de creare a unui comparator oficial de tarife de telefonie si internet, contestata la CNSC de principalul competitor privat - Mobime

Licitatia demarata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii pentru crearea unui comparator oficial de tarife de telefonie si internet a fost contestata. Este vorba despre o aplicatie online prin care utilizatorii sa poata compara toate ofertele de telefonie si internet; licitatia pentru aceasta este momentan 'blocata' la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Aici este in analiza o contestatie depusa de firma brasoveana care detine aplicatia Mobime.ro, principalul concurent al viitoarei aplicatii. Firma brasoveana anunta ca a cerut inca din martie clarificari privind personalul de specialitate cerut prin conditiile de licitatie. In documentatia de atribuire a acestui contract in valoare de peste 1,5 milioane lei (fara TVA), finantat cu fonduri europene, se stipuleaza ca ofertantii să prezinte o echipa de proiect compusa dintr-un manager de proiect si minimum alti patru membri.

Raport FMI obtinut de ziarul spaniol ABC: Salvarea bancilor spaniole ar costa intre 40-80 miliarde de euro

Salvarea bancilor spaniole ar costa intre 40-80 miliarde de euro. Informatia face parte dintr-un raport al Fondului Monetar International care urmeaza sa fie publicat luni si care a fost obtinut de presa iberica. Potrivit documentului citat, FMI are in vedere doua scenarii: primul estimeaza sprijinul la 40 de miliarde de euro destinat unui grup de 10 banci. Suma, jumatate din intreg PIB-ul Romaniei, risca sa capete o componenta inflationista destul de ridicata, se arata intr-o analiza HotNews.ro. Al doilea scenariu prevede o situatie mult mai tensionata, care ar implica 80 de miliarde de euro pentru a salva sistemul financiar spaniol. Ministrul spaniol de finante a declarat la Bruxelles ca Madridul va lua o decizie in termen de cincisprezece zile in privinta recapitalizarii bancilor sale.

Compania romaneasca E-Boda lanseaza o noua tableta. Costa aproape 1.000 de lei si are ecran de 9,7 inch

Compania romaneasca E-Boda, cunoscuta pentru comercializarea unor produse precum DVD playere, rame foto si televizoare, a lansat o noua tableta sub brand propriu. Este vorba despre un model cu ecran de 9,7 inch care ruleaza Android 4.0 si cantareste 600 de grame. Modelul este conceput in regiunea chineza Shenzen, iar cei de la E-Boda spun ca daca ar fi avut 3G incorporat, pretul ar fi fost cu 300 de lei mai mare. Tableta costa 999 lei. Fondatorul E-Boda, Alexandru Dragoiu, a anuntat ca firma va mai lansa anul acesta cel putin doua noi modele de tablete, unul care va costa in jur de 800 de lei si altul mai ieftin decat prima tableta lansata de e-Boda care acum se vinde 599 lei. Acesta a estimat ca pe piata romaneasca s-ar putea vinde chiar si 140.000 de tablete din toate marcile in acest an, iar pentru compania sa asteapta o cota de circa 7%.

Google va permite utilizatorilor sa foloseasca offline portiuni ale hartilor din aplicatia Maps

Google a anuntat ca le va permite utilizatorilor sa foloseasca offline portiuni ale hartilor din aplicatia Maps. Serviciul va fi disponibil in urmatoarele saptamani si va fi util in special pentru cei care sunt in strainatate si nu vor sa plateasca pentru conexiuni de date. Practic, userii de Android vor putea salva un fragment dintr-o harta pe care vor putea naviga si dupa intreruperea conexiunii la internet. Functia va fi utila si pentru calatoriile cu metroul unde nu exista mereu conexiune. Compania a anuntat si o imbunatatire a tehnicilor de cartografiere, astfel incat pentru userii de smartphone vor fi disponibile harti 3D de inalta rezolutie care vor ajunge pana la final de an sa acopere arii metropolitane cu un total de 300 de milioane de locuitori.