Daniel Daianu, consilier onorific al premierului Victor Ponta, considera ca solicitarea Hidroelectrica de intrare in insolventa este "stranie", "ceva de domeniul fantasmagoriei", adaugand ca nu are inca o "explicatie plauzibila" pentru acest gest.

Este "greu de justificat asemenea solicitare fiindca intrarea in insolventa (...) se face atunci cand o organizatie economica privata are mari probleme de solvabilitate si are o situatie financiara extrem de precara", precizand insa, la Realitatea TV, ca "exista companii private care sunt profitabile si care la un moment dat au dificultati cu lichiditatile si atunci se gasesc formule de tipul un imprumut punte, imprumuturi de urgenta".

In opinia sa, "nu se poate justifica intrarea in insolventa" a Hidroelectrica, "nu are cum sa intre in insolventa".

In ceea ce priveste o presupusa intentie de a renegocia unul dintre contractele cu 'baietii destepti', "nici asa ceva nu poate sa stea in picioare".

"Ar insemna ca orice firma care are o nemultumire fata de un contract il poate dezavua printr-o intrare in insolventa. Este ceva de domeniul fantasmagoriei", a explicat Daniel Daianu.

"Nu am o explicatie plauzibila in momentul de fata", a continuat el, notand ca "majoritatea 'baietilor destepti' a acceptat o renegociere" a contractelor cu Hidroelectrica.