​Compania aeriana Air France, care se confrunta cu dificultati financiare grave, a anuntat joi ca va concedia 5.000 de salariati in urmatorii trei ani, in jur de 10% din totalul angajatilor, relateaza AFP. Aceasta masura face parte din strategia prin care firma doreste sa isi recastige rentabilitatea si competitivitatea.

Conducerea Air France si-a anuntat reprezentantii personalului cu privire la planul Transform 2015, lansat la inceputul anului pentru a redresa grupul franco-olandez Air France/ KLM, unde compania franceza este principala contributoare.

Se va renunta la aproximativ 5.000 de posturi in urmatorii trei ani. De asemenea, numarul retragerilor pe cale naturala a fost revizuit in scadere si ar trebui sa ajunga la 1.700 de la un nivel prevazut initial de 2.400 de angajati. Acest lucru va impune renuntarea la 3.300 de posturi, conform estimarilor sindicatelor.

Primii vizati vor fi angajatii de la sol (in jur de 32.000 din cei 53.000 de salariati ai companiei), insa si o parte a sectorului industrial/de productie.

Planul de redresare adoptat de grupul franco-olandez, primul transportator aerian european, prevede economii de doua miliarde de euro pana in 2015.