Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului economiei, Daniel Chitoiu, sa prezinte reprezentantilor mediului de afaceri stadiul vanzarii pachetelor minoritare, dar si masurile luate in ceea ce priveste managementul profesionist la companiile de stat. "Domnule ministru Chitoiu, o sa va rog sa explicati mediului de afaceri cum ne miscam, nu cum stam in ceea ce priveste obligatiile noastre fata de vanzarea pachetelor minoritare, de managementul privat si de toate celelalte masuri pe care ni le-am asumat si pe care nu le mai amanam, chiar le facem", a spus Ponta. Aceasta prezentare trebuie facuta in cadrul unei intalniri cu membrii Consiliul economic consultativ care va avea loc joi.

"Joi vreau sa facem acea intalnire pe care am tot amanat-o cu Consiliul economic consultativ si cu reprezentanti ai mediului de afaceri. Sunt probleme foarte grave in toata Europa. Romania, deocamdata a primit aceleasi ratinguri de tara", a spus Ponta.

Trebuie mentionat ca Moody's a inrautatit vineri perspectiva ratingului Baa3 al Romaniei pentru datoriile pe termen lung in valuta si lei de la stabila la negativa, din cauza riscurilor legate de expunerea la zona euro, prin canale comerciale, de investitii si financiare.