CompaniaKastamonu Romania(fosta Prolemn) a finalizat in aceasta luna, la Reghin, o investitie de 150 de milioane de euro reprezentand o noua fabrica de PAL. Unitatea de productie dispune de tehnologie de ultima generatie: o presa de PAL continua, cu o capacitate de 500.000 mc/an, doua linii de melaminare pentru innobilarea PAL-ului, cu o capacitate totala de peste 20 milioane mp/an si o linie de impregnare a hartiei decor, cu o capacitate de aproximativ 50 milioane mp/an.

Presa de PAL din noua unitate de productie Kastamonu RomaniaFoto: Kastamonu Romania

Primele efecte pozitive ale acestei noi investitii s-au concretizat intr-o crestere substantiala a numarului locurilor de munca disponibile, astfel incat, in prima parte a anului 2012, Kastamonu Romania a angajat 150 de persoane, personalul ajungand la 800 de angajati.

Esat Özoğuz, directorul general Kastamonu Romania (1)

Esat Özoğuz, directorul general Kastamonu Romania

Foto: Kastamonu Romania

"Finalizarea acestei investitii va pozitiona cu siguranta Kastamonu printre cele mai insemnate companii producatoare de PAL brut si melaminat din regiune. Odata insusita aceasta noua tehnologie, in functie de tendintele pietei, nu este exclusa posibilitatea de a include in portofoliul de produse si placile de tip MDF", a declarat Esat Ozoguz, directorul general al Kastamonu Romania.

Ca urmare a acestei investitii, conducerea companiei estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 80 milioane de euro, iar pentru 2013, de 120 milioane de euro.

Noua unitate de productie de la Reghin va fabrica placi de PAL brut pe intervalul de grosimi 8 - 40 mm, in formatul standard de 2800x2070 mm, insa la cerere vor putea fi produse si alte dimensiuni. Colectia de decoruri standard va fi disponibila la grosimea de 18 mm, insa vor putea fi melaminate placi cu alte grosimi, in intervalul 8 - 38 mm.

Portofoliul de produse Kastamonu Romania mai cuprinde, pe langa PAL brut si PAL melaminat si

placi de tip HDF pentru usi celulare, foi de usi si usi cu toc.

Colectia de decoruri standard

Colectia de decoruri standard

Foto: Kastamonu Romania

"Oferta Kastamonu Romania va reprezenta cu siguranta un sprijin pentru producatorii locali de mobilier din placi de tip PAL melaminat si totodata o varianta avantajoasa si pentru cei care, in prezent, isi procura materii prime din import. Kastamonu Romania isi propune sa ofere atat clientilor interni, cat si celor de export, produse intr-o gama variata, la calitatea impusa de standardele si normele internationale, la preturi si termene de livrare corecte, ferme si adaptate cerintelor individuale", a declarat Radu Corabian, directorul de vanzari al companiei.

Kastamonu Entegre, membra a holdingului Hayat, cel mai mare trust turcesc din industria lemnului si unul dintre jucatorii mondiali de top din domeniu, a preluat 98% din actionariatul companiei Prolemn Reghin in anul 1998 si de atunci a inclus Prolemn intr-un amplu proces de modernizare si diversificare a productiei. Trecerea de la numele de Prolemn la Kastamonu Romania, incepand cu luna aprilie a acestui an, a dorit sa marcheze alinierea si integrarea completa a firmei la identitatea de grup a firmei mama.