La cativa kilometri distanta de Bucuresti Georgeta Piperea creste, bio, legume si fructe. Nu o sa o gasiti insa niciodata la vanzare in Piata Obor sau Rahova pentru ca Georgeta isi vinde legumele direct la export pe bani frumosi. Duminica, de la 18:30, la "Din interior", emisiune difuzata la Digi24, telespectatorii vor putea urmari un reportaj despre ce inseamna ferma bio in Romania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Producatorul de legume de langa Bucuresti, fabrica de mezeluri de vanat de la Calarasi, fabrica de paine eco din inima Capitalei sau ferma de mozzarella de la cativa kilometri de Brasov sunt doar cateva exemple de producatori bio din Romania. Ei isi dezvolta afacerile nestingheriti si contrazic statisticile ca Romania produce cu caruta sau vinde cu sacosa. Si daca nu vedem la tot pasul produsele bio romanesti nu este pentru ca ele nu exista, ci pentru ca retailerii prefera produsele bio din import.

Vera Moise, manager de marketing, vorbeste despre conditiile in care isi pot comercializa marfa producatorii bio. "Nu gasim colaboratori in supermarketuri, iar consumatorul final nu gaseste atat de usor produsele noastre pe rafturi, trebuie sa mearga la magazine specializate."

WWF Romania, in colaborare cu specialisti din Marea Britanie si Austria, a dat publicitatii recent un raport uluitor. La intrebarea cate produse eco din Romania aveti in magazinele voastre, nici un retailer de la noi nu primeste nota de trecere.

Cum raspund retailerii si ce se poate face pentru producatorii de produse bio de la noi, duminica, la "Din interior", incepand cu ora 18:30.