Compania ucraineana de stat Naftogaz si Rompetrol Group au semnat luni un memorandum de cooperare care prevede, printre altele, infiintarea unei companii mixte care sa creeze si sa dezvolte o retea de benzinarii in principalele regiuni si orase din Ucraina, se arata intr-un comunicat de presa al Naftogaz, citat de Mediafax.

Vicepresedintele Naftogaz, Yevhen Korniiciuk a declarat in comunicatul de presa ca in viitor spera sa aduca "numarul de benzinarii ale acestui proiect mixt la 700. Totodata, vom oferi clientilor atat carburanti premium cat si economici".

Memorandumul mai prevede cresterea capacitatii Naftogaz de transport al titeiului si produselor petroliere, crearea si dezvoltarea unui sistem de piata secundara de logistica pentru produse petroliere, imbunatatirea standardelor de calitate si introducerea unor tehnologii avansate de marketing european pe piata ucraineana de produse petroliere.

Rompetrol Group este prezent pe piata ucraineana a produselor petroliere din 2009, fiind reprezentat prin Rompetrol Ukraine, cu sediul in Odessa, care livreaza produse petroliere de la rafinaria Petromidia din Romania, a declarat directorul general al Rompetrol, Zhanat Tussupbekov.

Rompetrol Group, detinut de grupul KazMunaiGaz din Kazahstan, are sediul la Amsterdam si desfasoara operatiuni in 12 tari, avand active in Franta, Romania, Spania si sud-estul Europei.