Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor societatii comerciale Cocor SA a hotarat luni, 16 iulie, vanzarea magazinului Cocor din Bucuresti, la un pret propus de 50 milioane de euro, vanzare care poate fi facuta insa si la un pret care sa nu fie sub 50% din aceasta valoare propusa, conform unui anunt trimis miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Vanzarea acestui magazin dar si a altor active se numara printre masurile de restructurare a societatii Cocor propuse de actionari, care incearca sa ramburseze total sau partial un credit contractat de la BCR.

  • "Fata de pretul propus, presedintele Consiliului de Administratie va putea vinde cu aprobarea Consiliului de Administratie, la un pret care sa nu fie sub 50% din valoarea propusa mentionata mai sus. Orice reducere de pret sub 50% se poate face doar cu hotararea Adunarii Generale a Actionarilor", se arata in hotararea transmisa BVB.

Alaturi de magazinul Cocor s-a decis sa mai fie vandute si alte active (vezi comunicatul atasat).

  • "Toate activele societatii mentionate mai sus, vor putea fi constituite ca garantii, ipoteci imoiliare sau mobiliare in cazul actiunilor si creantelor, in scopul obtinerii unei refinantati totale sau partiale a creditului contractat cu BCR sau al renegocierii contractelor de credit cu BCR, astfel incat sa se evite scadenta anticipata si pericolul unei executari silite a societatii.", se mentioneaza in comunicatul Cocor.

Actionarii Cocor sunt Ursan Liviu (14,8% actiuni), Stoica Daniel (14,6% actiuni), Broadhurst Investments Limited (Nicosia, Cipru) (13,3% actiuni), SIF Transilvania (10,2%), SIF Muntenia (10,01%) si alti actionari (36,9%).