ArcelorMittal nu exclude inchiderea unor noi uzine in Europa, a anuntat directorul financiar al grupului siderurgic, miercuri, in cadrul unei conferinte telefonice cu ocazia anuntarii rezultatelor financiare, relateaza AFP.

Noi inchideri sau opriri de productie "nu sunt excluse", a spus Mittal, precizand insa ca, pentru moment, grupul va "urma planul din septembrie anul trecut", care pare "adaptat" la reducerea activitatii.

"Nu schimbam si nici nu amplificam programul nostru de optimizare din cauza situatiei economice din 2012", a explicat acesta.

Acest plan de "optimizare a activelor" consta, in fata unei cereri slabe, in orientarea spre uzinele cele mai competitive si oprirea sau chiar inchiderea celorlalte. In acest fel, grupul ar urma sa economiseasca un miliard de dolari intr-un an.

Aditya Mittal a precizat ca in Europa 16 furnale ale grupului din totalul celor 25 functioneaza in prezent.

Grupul a oprit productia in Florange, in estul Frantei, si a conditionat repornirea sa de relansarea economica a Europei.

Doua alte furnale au fost inchise in Belgia, precum si otelariile electrice din Spania si Luxemburg.

Profitul net al ArcelorMittal a scazut in cel de-al doilea trimestru cu 37% in cifre anualizate, la 959 milioane de dolari, in crestere insa in raport cu primul trimestru din 2012, in care grupul inregistrase un rezultat net pozitiv de 11 milioane.