PwC Romania, in asociere cu firma de avocatura D&B David si Baias si cu George Butunoiu Group, va furniza servicii de consultanta pentru recrutarea managerilor privati pentru 10 companii aflate in subordinea Ministerului Transportului si Infrastructurii, a anuntat miercuri compania de consultanta. Procesul de recrutare ar trebui finalizat pana la sfarsitul acestui an si in total vor fi recrutati 10 directori generali si 43 de membri ai Consiliilor de Administratie in aceste companii.

Cele 10 companii sunt: Compania Nationala de Cai Ferate CFR, Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori (CFR Calatori), Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania CNADNR, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta, Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile, TAROM, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti SA, Societatea Nationala Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, Societatea Comerciala de Transport Metroul Bucuresti (METROREX SA) si SC Telecomunicatii CFR SA.

  • "Introducerea managementului privat la companiile de stat este unul dintre obiectivele cheie ale acordului dintre Romania si Fondul Monetar International si reprezinta un mare pas inainte pentru imbunatatirea guvernantei corporative a acestor firme. Obiectivele principale ale noilor manageri privati ar trebui sa fie eficientizarea acestor companii, optimizarea proceselor, eliminarea arieratelor si cresterea valorii acestor companii pentru actionari, adica pentru contribuabilii romani", a declarat Vasile Iuga, Country Managing Partner, PwC Romania.

Echipa de consultanta in resurse umane a PwC Romania se va ocupa de intocmirea documentatiei privind principalele responsabilitati si indicatorii cheie de performanta pentru managerii privati selectati, precum si de elaborarea matricei de recompensare aliniata obiectivelor si performantei acestor manageri. Avocatii D&B David si Baias specializati in legislatia muncii vor gestiona problemele juridice puse de contractele de mandat care trebuie incheiate cu fiecare manager selectat, iar echipa de experti a lui George Butunoiu se va ocupa de procesul de recrutare si selectie.