Dupa victoria companiei Apple in gigantul proces din California, grupul sud-coreean Samsung a anuntat ca va depunde recurs la decizia tribunalului american care vineri l-a condamnat la plata unor despagubiri de peste 1 miliard de dolari pentru incalcarea brevetelor popularelor iPad si iPhone, potrivit AFP.

Samsung a prevenit ca nu si-a spus ultimul cuvant nici in aceasta problema nici in bataliile pe care le are de purtat in tribunale din intreaga lume.

"Vom depunde imediat o cerere de revenire asupra deciziei si, adca nu vom avea castig de cauza, vom face apel", a precizat compania intr-un comunicat.

Dupa trei saptamani de audieri, timp in care zeci de marturii ale expertilor si sute de pagini au fost adunate la dosar, urmate apoi trei zile de deliberare, juriul a dat in mare parte dreptate Apple, care acuza Samsung de copiere a telefonului sau iPhone si a tabletei iPad.

Samsung a fost obligat sa plateasca 1.050.000.000 dolari. Suma este "monstruoasa si fara precedent", a declarat Brian Love, un profesor de la Universitatea din Santa Clara, desi departe de cele 2.750.000.000 cerute de Apple.

Telefoanele Apple iPhone 4 si Samsung Galaxy S II au fost interzise in Coreea de Sud. Un tribunal din Coreea de Sud a decis ca Apple si Samsung si-au incalcat reciproc patentele.Tribunalul a interzis comercializarea telefoanele iPhone 3GS, iPhone 4 Galaxy S, Galaxy S II si a tabletelor iPad, iPad 2, Galaxy Tab si Galaxy Tab 10.1 in Coreea de Sud. Produsele iPhone 4S si Galaxy S3 nu au fost incluse in lista produselor interzise. Decizia se aplica doar in tara de origine a terminalelor Samsung.