Sindicatul de la Mechel Campia Turzii ii cere premierului Victor Ponta, intr-o scrisoare, ca prin intermediul institutiilor statului sa monitorizeze activitatea combinatului si sa stopeze taierea si instrainarea utilajelor, pentru evitarea inchiderii acestuia, relateaza Mediafax.

Potrivit unei scrisori a Sindicatului Mechel Campia Turzii adresata premierului Victor Ponta, din informatiile sindicalistilor, Combinatul Mechel Campia Turzii ar urma sa fie inchis incepand cu luna septembrie.

"Daca pana acum actionarul majoritar rus a anuntat si a efectuat concedierea a 800 de angajati, acum preconizeaza inchiderea Combinatului Mechel Campia Turzii. Din informatiile noastre, luna septembrie este ultima in care se va mai face productie aici, apoi vom asista la inchidere. De ce? Cum? De cand? Sub ce forma? Consideram ca sunteti cea mai autorizata persoana care ne poate ajuta la clarificarea situatiei de la Campia Turzii, solicitand actionarului principal, Ygor Zyuzin, precizari in legatura cu prezentul si viitorul Grupului Mechel in Romania, pentru ca situatia este grava. Va rugam ca prin organele competente ale statului sa monitorizati activitatea Grupului Mechel, sa stopati taierile de utilaje si hale si instrainarea de utilaje", se arata in documentul citat.

Sindicalistii atrag atentia ca exista riscul ca acei aproximativ 1.900 de angajati sa ramana fara loc de munca, fapt ce ar afecta jumatate din populatia municipiului Campia Turzii.

"Consideram mai mult decat binevenita o intalnire cat mai urgenta cu dumneavoastra, care ar putea clarifica o parte din problematica de acum", se mai arata in scrisoarea adresata premierului Victor Ponta.

Mechel Campia Turzii a inceput, in luna iunie, disponibilizarea colectiva a 800 de angajati, in trei etape, procesul urmand sa se incheie in septembrie.

La sfarsitul saptamanii trecute, prefectul Ioan Vuscan a fost informat de conducerea combinatului despre intentia de concediere a altor 800 de angajati, astfel incat la Mechel Campia Turzii sa ramana doar 238 din cele 1.050 de persoane care mai lucreaza.

Situatia de la Combinatul Mechel Campia Turzii va fi analizata, marti, in cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social a judetului Cluj, la care va participa Liviu Pop, ministru delegat pentru Dialog Social.