Carrefour a anuntat ca deschide pe 30 august un nou supermarket in tara, la Focsani, numarul acestor tipuri de magazine ajungand la 58 la nivel national. Anuntul Carrefour vine pe fondul zvonurilor legate de o posibila retragere a gigantului francez de pe piata romaneasca, un analist citat de Reuters sustinand ca Tesco si Wall Mart sunt interesate sa preia reteaua.

Carrefour Market FocsaniFoto: Carrefour

Retailer-ul a anuntat ca pe 30 august deschide un magazin in Hala Moldovei, la Focsani, oras in care compania este prezenta din 2008 cand a deschis un hypermarket. Supermarketul din Focsani are o suprafata de vanzare de 800 mp si o gama de 6.000 de produse.

Anuntul deschiderii vine pe fondul zvonurilor cum ca grupul de retail ar putea sa se retraga de pe piata romaneasca, recent un analist al Planet Retail, citat de Reuters, spunand ca este posibila vanzarea lanturilor de magazine din Romania, Turcia, Polonia si Indonezia, ceea ce ar crea oportunitati interesante de preluare pentru grupuri rivale importante, cum ar fi Auchan, Tesco si Wall Mart.

Carrefour este intr-o situatie dificila pe plan mondial si va anunta foarte curand un plan de redresare, CEO-ul companiei spunand ca este nevoie de o schimbare de filosofie a intregului business. Carrefour anuntase recent ca se retrage din Grecia, a inchis si doua magazine din Singapore si e de asteptat sa anunte si iesirea de pe alte piete, grupul avand datorii marii si o structura organizationala ineficienta in anumite tari.

Grupul Carrefour este cel mai mare distribuitor european si cel de-al doilea la nivel mondial. Prezent in 32 de tari din lume cu peste 15.500 magazine, grupul Carrefour numara peste 475.000 de angajati. In Romania, Grupul Carrefour are58 de supermarketuri, 8 francize si 25 de hypermarketuri. Compania realizeaza anual o cifra de aproximativ un miliarde de euro in tara.