Executivul a aprobat, sambata, un memorandum al Ministerului de Finante prin care se propune ca acei contribuabili care au datorii fiscale mai mari de 300 milioane lei sa poata beneficia de o esalonare pe o perioada de 7 ani, a anuntat purtatorul de cuvant Andrei Zaharescu, citat de Agerpres.

El a precizat ca, din datele ANAF, exista trei contribuabili care inregistreaza datorii mai mari de 300 milioane lei: Societatea Romana de Televiziune (SRTv), Societatea Nationala de Transport Feroviar CFR Marfa si Compania Nationala de Cai Ferate CFR S.A..

"Guvernul a aprobat memorandumul prezentat de Ministerul Finantelor Publice prin care se propune modificarea si completarea OUG nr. 29/2011 in sensul introducerii unei exceptii in ceea ce priveste perioada de esalonare astfel incat sa poata beneficia de esalonarea la plata datoriilor fiscale pe o perioada de sapte ani contribuabilii care au datorii fiscale mai mari de 300 milioane lei. De asemenea, se propune extinderea exceptiei privind constituirea garantiilor aplicabile institutiilor publice si la autoritatile administrative autonome", a explicat Zaharescu.