Premierul Victor Ponta sustine ca au fost taiate sumele pentru investitii in cazul acelor "proiecte care prestau bani pentru partid". "Cica a taiat Guvernul Ponta investitiile. Am taiat acele proiecte care prestau bani pentru partid si pentru a cumpara eventual primari de la alte formatiuni politice. Bine ati facut si va rog sa taiati in continuare din banii pentru partid si sa canalizam eforturile noastre bugetare catre investitii reale", a spus Victor Ponta. Aceasta declaratie a fost facuta in contextul in care Bugetul Ministerului Transporturilor a fost redus, in urma rectificarii, cu 1,25 miliarde lei, la 13,42 miliarde lei, cea mai mare parte a banilor fiind taiati de la cofinantarea proiectelor cu fonduri europene.

HotNews a aratat ieri ca sumele alocate pentru proiectul "Magistrala V. Drumul Taberei-Universitate" au fost reduse cu mai mult de jumatate in urma rectificarii bugetului pe 2012. Astfel, Metrorex a ramas fara banii necesari continuarii lucrarilor conform graficelor de executie.

Pe de alta parte, Ponta afirma ca au fost taiate sumele de la "asa-zise investitii care de fapt erau bani pentru partid, bani pentru clientii politici si aici avem nenumarate exemple de tot felul de bazine si partii de schi". Premierul a amintit si de investitiile de la Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADR).

"Cei care plang astazi cu lacrimi de crocodil dupa asa-zisele investitii, ne-au lasat cu o gaura de 1,3 miliarde la CNADNR. Adica nu au pus bani in buget anul trecut si acum trebuie sa-i punem noi. Apropo de cat de mult iubeau investitiile, de nu au pus banii acestia in bugetul CNADR", a adaugat Ponta.