Asocierea PwC - B&D David si Baias - George Butunoiu a trimis la Ministerul Transporturilor lista cu persoanele din managementul privat care vor fi recrutate sa conduca Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), potrivit tirmagazin.ro. Contactat de HotNews.ro, George Butunoiu a confirmat ca a trimis lista in cauza catre Ministerul Transporturilor de aproape o saptamana. Lista scurta contine 23 de propuneri de persoane din mediul privat pentru cele 5 posturi de membru non-executiv in Consiliul de Administratie al CNADNR si 7 propuneri pentru un post de membru executiv.

Potrivit tirmagazin.ro, recrutarea de persoane din managementul privat pentru conducerea CNADNR are la baza Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) Nr.109 din 30 noiembrie 2011, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Lista (short-list) trimisa catre MTI contine 23 de nume propuse pentru membri ai Consiliului de Administratie al CNADNR (selectate din 700 de CV-uri primite, dintre care 102 candidati potentiali si 82 de candidati intervievati) si 7 nume pentru postul de membru executiv al CA (selectate din 100 de CV-uri primite, dintre care 35 de candidati potentiali si 32 de candidati intervievati).

Pentru conducerea privata in CA al CNADNR sunt vizate 5 posturi de membri non-executivi, dintre care unul cu profil economic, si un post pentru membru executiv al CA.

Contactat de HotNews.ro, George Butunoiu a confirmat ca a trimis lista in cauza catre Ministerul Transporturilor de aproape o saptamana.

Potrivit Statutului CNADNR, Consiliul de Administratie are in componenta 7 membri, iar conducerea executiva (membru executiv) este asigurata de catre directorul general, care este si presedintele CA.

Potrivit paginii realizate de catre George Butanoiu si dedicate recrutarii de management privat pentru companiile de stat, anunturile pentru posturile de membru executiv in CA, membrii non-executivi in CA si membru non-executiv cu profil economic in CA al CNADNR au fost postate din data de 23 iulie 2012 pe site, dar si in presa tiparita si online, precum si pe site-ul mt.ro si cnadnr.ro la sectiunea Anunturi Recrutare Management Privat.

Potrivit sursei citate, profilul candidatului ideal pentru posturile vizate "este profilul uzual corespunzator nivelului de senioritate necesar ocuparii unui asemenea post intr-o companie privata sau publica de mari dimensiuni si cu o mare complexitate a activitatii".

"Pachetul salarial si de beneficii va fi motivant si va lua in considerare nivelul pietei pentru companiile cu profil similar", se mai arata in anuntul de recrutare.

Site-ul mai aminteste ca CNADNR are 5.900 de angajati, o cifra de afaceri in ultimul exercitiu financiar de 1.088.000.000 de lei si un profit brut de 273.000.000 de lei.

Modul de Lucru, procedurile de recrutare, criteriile de evaluare si selectie pot fi consultate pe pagina dedicata recrutarii de management privat pentru companiile MTI.

Astfel, dupa trimiterea listei cu propuneri catre angajator, in acest caz MTI, acesta va invita la interviurile finale candidatii selectati din lista prezentata de catre Consultanti.

Procesul final de selectie va avea asistenta tehnica a reprezentantilor Bancii Mondiale, iar in aceasta etapa, Consultantii pot interveni cu interviuri suplimentare, analize si cu orice alte instrumente specifice ori de cate ori va fi cazul si vor asista MTI in luarea deciziei finale. Toate conditiile contractuale ale angajarii (contractul de mandat) vor fi negociate direct cu Angajatorul.