Premierul Victor Ponta si primarul Capitalei, Sorin Oprescu, au discutat miercuri in sedinta de Guvern despre transferul Metrorex de la Ministerul Transporturilor la Primaria Bucurestiului. Ponta sustine ca in urma acestui transfer, vor fi suportate in continuare subventiile de la bugetul statului. "In al doilea rand, investitiile demarate vor fi in continuare finantate cu sprijinul guvernului, pentru ca Primaria nu are cum sa le finanteze singura", a mai spus Ponta.

Potrivit acestuia, este nevoie de trecerea metroului la primarie deoarece "Ministerul Transporturilor, guvernul - e prea departe de ce se intampla acolo". In plus, crede ca "Primaria este cea care trebuie sa administreze in mod eficient, in mod corect, bugetul si functionarea metroului, pentru ca primarul general si pentru ca, sigur, consilierii generali sunt cei care raspund si pot fi sanctionati de catre alegatorii din Bucuresti, daca aceasta administrare nu este corespunzatoare sau, dimpotriva, pot fi felicitati si votati din nou daca este buna".

La randul sau, Sorin Oprescu a spus ca odata cu metroul, va trece in subordinea primariei si autoritatea metropolitana de transport, care se ocupa de reglementarea metroului. "Dorim sa mergem pe ideea biletului unic, cu care poti sa circuli pe toate mijloacele de transport", a afirmat Oprescu.

Premierul a anuntat saptamana trecuta ca Metrorex, companie aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, va trece in subordinea Primariei Capitalei.

Sumele alocate pentru proiectul "Magistrala V. Drumul Taberei-Universitate" au fost reduse cu mai mult de jumatate in urma rectificarii bugetului pe 2012. Practic, Metrorex a ramas fara banii necesari continuarii lucrarilor conform graficelor de executie.