Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica: Din punctul meu de vedere, Oltchim va ajunge in insolventa chiar daca se privatizeaza
Ministerul Economiei a scos la vanzare pachetul de actiuni de 54,8% pe care il detine la Oltchim. In cadrul aceleiasi proceduri de privatizare, vor fi vandute si creantele de circa 1,8 miliarde de lei pe care le detin AVAS si Electrica asupra Oltchim. In acest fel, a fost schimbata strategia de privatizare a companiei. Strategia initiala prevedea privatizarea in urma majorarii capitalului social al Oltchim, prin conversia in actiuni a creantelor si prin emiterea de actiuni noi.
Premierul Victor Ponta l-a intrebat,la ultima sedinta de Guvern, pe ministrul economiei, Daniel Chitoiu, care este situatia in cazul privatizarii Oltchim in conditiile in care licitatia va avea loc pe 18 septembrie. "Problema Oltchim, domnul ministru, ceasul merge", s-a adresat Ponta catre Chitoiu, la inceputul sedintei de guvern de miercuri. Chitoiu i-a raspuns ca au fost achizitionate 12 caiete de sarcini". "Douasprezece? Doamne ajuta! Nu, nu spuneti 'douasprezece' la microfon, vreau sa ramana una si buna care, in primul rand, sa salveze locurile de munca si sa dea o perspectiva in termen mediu si lung pentru tot ceea ce inseamna Oltchim, Arpechim si tot ceea ce mai e de facut", a adaugat Ponta.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Urmeaza Oltchim - Arpechim.
Va rugam sa accesati linkul de mai jos, sa semnati si sa poularizati (atat pe plan local cat si la nivel international) "apelul" nostru pentru a strange cat mai multe semnaturi:
http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim
Poate reusim impreuna sa mai facem ceva pentru Oltchim - Arpechim.
Va multumim,
Grupul de Initiativa pentru Salvarea Oltchim - Arpechim.
Scenariul arata asemanator cu un altul, din trecut.
Eram in armata la Ramnicu Valcea, cand am citit in ziare de inchiderea Petrotel Ploiesti. Petrotel era a doua rafinarie din zona, dupa Brazi, si a fost un dezastru. Mii de oameni si-au pierdut locul de munca.
La scurt timp a fost cumparata de Lukoil. Rusii au aparut ca salvatori si au investit in modernizarea unor instalatii si mentinerea altora in functiune. Mare parte din ele s-au inchis si vandut la fier vechi. Cei mai multi oameni, insa, si-au recapatat serviciul si sistemul vechi de relatii probabil s-a dizolvat.
Lukoil s-a mentinut pe piata cu un relativ succes de atunci. Am avut ocazia, la cativa ani, sa il vad in sedinte pe managerul rus; era un om tanar, care se implica, deschis la minte. As spune ca isi merita locul.
Dar inca am indoieli ca vanzarea a fost cea mai buna solutie. Ajungem sa vindem pentru ca a disparut increderea. Aici ne-au adus minciuna si hotia. Valorile sunt greu de recunoscut. Cautam salvarea in afara, cand ea ar trebui sa vina din interior.
In plus, responsabilitatea e o floare rara. E usor sa zici: noi nu vrem sa se inchida fabrica, dar daca managerul strain a hotarat nu avem ce face. FMI ne-a obligat sa-i vindem, acum are mana libera.
Iar in privinta scaparii de minciuna si a recastigarii responsabilitatii, sperantele venite de la noua putere nu sunt promitatoare.
Ceva e al naibii de putred....