UPDATE Rusii de la Mechel inchid combinatul Otelu Rosu pe o perioada nedefinita/ Liderul sindical al combinatului: Activitatea este oprita pentru reparatii, va fi reluata pana pe 1 noiembrie
UPDATE 2 Mechel a confirmat pentru Mediafax ca va suspenda activitatea la Otelu Rosu temporar in octombrie, conform planurilor de incarcare a capacitatilor grupului rus din Romania.
UPDATE Liderul de sindicat din combinat, Victor Sabau, a declarat pentru Agerpres ca activitatea la combinatul Otelul Rosu este oprita in prezent pentru efectuarea de lucrari de intretinere si reparatii. Reluarea productiei va avea loc la sfarsitul lunii octombrie cel tarziu la 1 noiembrie.
"Exista un program de disponibilizare si restrangere a activitatii in combinat pentru luna noiembrie care va afecta circa o suta de posturi. Avem, insa si un program de realizare a productiei de 400 de tone pe tagla pentru lunile noiembrie si decembrie", a afirmat Sabau.
Potrivit Platts, compania motiveaza decizia prin reducerea cererii in Europa si numarul redus de comenzi. Combinatul din judetul Caras-Severin va fi inchis pe o perioada nedefinita si va fi redeschis numai cand conditiile din piata se imbunatatesc.
Forta de munca va fi pastrata fara a se confrunta cu perspectiva concedierilor, spre deosebire de angajatii de la combinatul detinut de Mechel la Campia Turzii.
Ductil Steel Otelu Rosu are aproximativ 500 de anagajati.
Otelu Rosu a oprit achizitiile de deseuri feroase in septembrie, au declarat dealeri locali pentru Platts.
Sursele Platts afirma ca este implementat un plan care prevedea inchiderea permanenta a combinatului din ianuarie 2013, intrucat Otelu Rosu este activul Mechel cu cele mai mari sanse de a fi scos la vanzare.
Mechel a refuzat sa comenteze subiectul. Un reprezentant al Mechel a declarat, insa, ca grupul isi consolideaza productia de otel brut din Romania la combinatul de la Targoviste, care lucreaza la capacitate maxima.
Combinatele Campia Turzii si Ductil Steel Buzau continua sa opereze, insa Campia Turzii se confrunta cu grave probleme economice, actionarii rusi intentionand sa disponibilizeze aproximativ 800 de oameni, astfel incit numarul angajatilor ar ramine la aproximativ 280, de la un total de peste 5.000 inainte de privatizarea din 2003.
Combinatul de la Campia Turzii a fost privatizat de AVAS in anul 2003, fiind preluat de firma elvetiana Conares Trading, controlata de investitori rusi, pentru 27,2 milioane de euro, din care pretul pachetului de actiuni este de 2,5 milioane de euro. Conares Trading, transformata ulterior in Mechel, s-a angajat sa realizeze investitii tehnologice de 16,5 milioane de euro, investitii de mediu de 3,3 milioane de euro si sa suplimenteze capitalul circulant al ISCT cu 3,7 milioane de euro. De asemenea, cumparatorul a preluat datorii bugetare de 1,1 milioane de euro.
Conares Trading a devenit in acelasi an operatorul grupului metalurgic rus Mechel, detinut de omul de afaceri rus Igor Zyuzin, pentru activitatile din afara Elvetiei, iar combinatul si-a schimbat denumirea in Mechel Campia Turzii.
Grupul rus Mechel a ajuns sa detina 86,56% din actiunile companiei din Campia Turzii. Mechel a intrat pe piata romaneasca in 2002 si mai detine combinatele Mechel Targoviste (COS), Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.
Printre actionarii Mechel Campia Turzii se mai regasesc SIF Banat-Crisana (SIF1), cu 11,11% din titluri si AVAS, cu 1,02%.
UPDATE Protest la Mechel Campia Turzii. Liviu Pop: Speram sa aducem la combinat o investitie care sa creeze locuri de munca in zona Campia Turzii/ A fost respectat contractul de privatizare pentru Mechel
Istoria unui business de 92 de ani: Cum a ajuns combinatul de la Campia Turzii in pragul colapsului
Ministrul Liviu Pop: Nu se poate face o paralela intre inchiderea Nokia si cea a Mechel

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
Anul trecut pe vremea asta se inchidea fabrica NOKIA de la Jucu - Cluj. 2200 de angajati pusi pe liber. Remember?