Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca licitatia pentru Oltchim a fost una "absolut corecta din punct de vedere legal", coordonata de compania de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers, si ca raspunde cu functia pentru un eventual esec din vina institutiei pe care o conduce, relateaza Mediafax.

"Din punct de vedere legal, este o licitatie absolut corecta, si trebuie sa tineti cont de faptul ca tot procesul de privatizare a fost conceput de un consultant in privatizare care este una din cele mai mari firme din lume in domeniul consultantei, PricewaterhouseCoopers, selectata de Guvernul Boc, nu a fost selectata de noi, si de asemenea in colaborare cu Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie", a afirmat Chitoiu.

Chitoiu a fost intrebat daca iti va da demisia, asa cum a promis, in cazul in care privatizarea Oltchim se dovedeste un esec.

"Raspund cu functia daca este din vina noastra, a Ministerului Economiei sau a Guvernului. (...) Modul cum s-a desfasurat si cum a fost construit contractul de vanzare-cumparare si intreg procesul de privatizare nu este o vina", a raspuns ministrul.

Chitoiu a aratat ca, in situatia in care contractul nu va fi semnat de Dan Diaconescu, nu va fi afectat acordul cu Fondul Monetar International.

El a adaugat ca nu crede ca se va ajunge la lichidarea Oltchim si ca Dan Diaconescu va plati pretul pe actiuni si isi va onora toate angajamentele legale din oferta de cumparare.

De asemenea, Chitoiu a spus ca nu crede ca in spatele lui Dan Diaconescu sa afla grupul Gazprom.

Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Contractul dintre OPSPI si Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzand ca din acord lipsesc clauze, prevederi si anexe si ca documentul avansat de OPSPI este diferit fata de forma contractului anuntata o data cu caietul de sarcini.