STIRE ACTUALIZATA Ambasada SUA la Bucuresti a precizat, raspunzand unei solicitari Mediafax cu privire la intalnirea de miercuri cu Dan Diaconescu, desfasurata la sediul misiunii, ca diplomatii americani au astfel de intalniri constant "pentru a intelege evenimentele politice si economice" din Romania, informeaza agentia de presa. Cu ocazia vizitei, Dan Diaconescu nu s-a intalnit cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, ci cu un reprezentant al misiunii diplomatice, a precizat anterior ambasada americana la Bucuresti.

"Reprezentantii Ambasadei au constant intalniri pentru a intelege evenimentele politice si economice", informeaza Ambasada cu privire la contextul intalnirii cu Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a stat miercuri aproximativ 45 de minute in sediul Ambasadei SUA. La iesire, Diaconescu a refuzat sa stea de vorba cu jurnalistii, scrie Mediafax.

La solicitarea HotNews.ro, biroul de presa al ambasadei a precizat miercuri ca: "Ambasadorul SUA nu este in ambasada si nu se va intalni cu domnul Dan Diaconescu. Domnul Diaconescu se va intalni cu un reprezentant al ambasadei".

Anterior, Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, anuntase ca acesta se va intalni la ora 14.00 cu cineva de la ambasada Statelor Unite la Bucuresti.

Dan Diaconescu a revenit in tara miercuri la 13.00, cu o cursa aeriana Viena-Bucuresti, si a declarat presei ca a fost in Germania, Franta, Spania, Monaco si Austria. El nu a dat detalii despre scopul deplasarii sau data semnarii contractului pentru preluarea Oltchim si a spus ca va pleca din nou in strainatate miercuri, urmand sa revina vineri. De la aeroport, Diaconescu a plecat direct la sediul Ambasadei SUA.

Avocatul patronului OTV a mai sustinut ca, la momentul organizarii licitatiei pentru privatizarea Oltchim, lui Dan Diaconescu nu i s-a cerut sa faca dovada banilor pe care ii are in cont: "La momentul organizarii licitatiei, conditia era aceea ca cineva sa faca o oferta si sa dea niste declaratii. Declaratiile erau ca plata se va face din sume proprii sau din sume atrase. Nu pot face declaratii pe aceasta tema, e interpretabila", a afirmat avocatul, intrebat de jurnalisti daca Dan Diaconescu detine suma necesara.