Coca-Cola a prezentat saptamana trecuta un studiul despre "Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola in Romania". Studiul detaliaza si cuantifica impactul pozitiv al Sistemului Coca-Cola din Romania asupra economiei locale.Pe langa cifre, studiul are si o componenta care se refera la dezvoltarea unor programe relevante pentru comunitatile in care isi desfasoara activitatea.

Foto:

Impactul economic

In anul fiscal 2010 sistemul Coca-Cola a generat o valoare adaugata in economia locala de 446 milioane euro, respectiv 0,37% din PIB. Conform studiului realizat sub coordonarea dr. Ethan B. Kapstein, profesor in cadrul Universitatii din Georgetown, aproximativ 46% din aceasta suma (204 milioane euro), reprezinta taxe si impozite care ajung la bugetul de stat.

Impactul asupra fortei de munca

Studiul mai arata ca lantul de valoare din jurul Coca-Cola Company si Coca-Cola Hellenic, cele doua companii care reprezinta grupul in Romania, are 1.800 de angajati directi si genereaza indirect alte 17.500 locuri de munca. Valoarea adaugata directa a sistemului Coca-Cola in Romania ajunge la 48 de milioane de euro, cu un total de 19 milioane euro platite statului sub forma de taxe si impozite.

Impactul asupra comunitatii

Sistemul Coca-Cola dezvolta in Romania, o serie de programe pentru comunitatile in care isi desfasoara activitatea, cum ar fi initiative care contribuie la protejarea mediului inconjurator si conservarea resurselor, incurajarea unui stil de viata activ si echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigurpentru angajati si promovarea dezvoltarii economice a comunitatilor locale.

Promovarea unui stil de viata activ si echilibrat Sistemul Coca-Cola sustine atat sportul de performanta cat si numeroase evenimente care incurajeaza publicul larg sa se implice in activitati fi zice. Prin calitatea si diversitatea produselor sale si prin programele care incurajeaza activitatea fi zica (precum Turul Ciclist Bicicleta Rosie si Cupa Coca-Cola, competitie fotbalistica adresata liceenilor), sistemul Coca-Cola se implica activ in promovarea unui stil de viata activ si echilibrat.

In scopul educarii tinerei generatii pentru dezvoltarea aptitudinilor necesare unui stil de viata echilibrat si activ, sistemul Coca-Cola sprijina proiectul "Vreau sa cresc sanatos", demarat in septembrie 2010, de Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate, cu fi nantarea The Coca-Cola Foundation si programul SETS"Si eu traiesc sanatos", demarat in martie 2011, de catre Fundatia PRAIS, ambele in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

In completarea demersurilor constante de reducere a impactului propriilor operatiuni asupra mediului, sistemul Coca-Cola sustine numeroase proiecte de conservare a resurselor de apa si de promovare a colectarii selective a ambalajelor si deseurilor de ambalaje.

"Adopta un rau de la izvoare pana la varsare" este platforma program de conservare a resurselor locale de apa in care s-au implementat - in colaborare cu asociatii internationale si locale - proiecte ca: Fiecare picatura conteaza, Verde 003, Pasaportul verde, Centrul educational Dorna Candrenilor, Padurea pedagogica, Adoptarea planului de urbanism al Deltei Dunarii.

Parteneriatul "Green Danube" se concretizeaza in proiecte de constientizare si conservare a valorii economice, istorice si de mediu a fl uviului si a Deltei Dunarii. In domeniul promovarii colectarii selective, sistemul Coca-Cola s-a implicat in fondarea - ECO - ROM Ambalaje- care implementeaza sistemul "Der Grune Punkt" in Romania, dar si in numeroase campanii de constientizare a importantei colectarii selective.

Acest material face parte din campania de informare sustinuta de Coca-Cola