Franklin Templeton, dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti: Vom continua sa administram Fondul Proprietatea

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 10 octombrie 2012, 16:53 Economie | Companii

Franklin Templeton sustine ca va continua sa administreze Fondul Proprietatea deoarece noua versiune a Actului Constitutiv la care face referire decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este cea in vigoare in prezent. "Administratorul Fondului mentioneaza ca noua versiune a Actului Constitutiv la care face referire decizia instantei nu este cea in vigoare in prezent. Noi versiuni ale Actului Constitutiv au fost aprobate de catre actionarii Fondului cu o vasta majoritate in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor din 29 noiembrie 2010, AGA din 23 noiembrie 2011 si AGA din 4 aprilie 2012", se arata intr-un comunicat al Franklin Templeton.

Potrivit administratorului, noile hotarari din cadrul AGA din 25 aprilie 2012 care au reiterat in mod expres aprobarea actionarilor pentru toate capetele de cerere referitoare la hotararile ce fac obiectul acestei decizii a instantei: acestea au fost propuse de catre un actionar si aprobate de actionari cu o majoritate de peste 96%.

"In consecinta, Franklin Templeton va continua sa administreze Fondul in conformitate cu contractul sau de administrare incheiat cu Fondul si cu Actul constitutiv in vigoare si a hotararilor actionarilor, in colaborare cu Comitetul Reprezentantilor", sustin reprezentantii companiei.

"Este necesar sa vedem decizia motivata a Curtii de Apel Bucuresti inainte de a comenta asupra intelesului real al celei mai recente decizii, deoarece in prezent doar anuntul foarte scurt este disponibil", a mai anuntat Franklin Templeton dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Miercuri, 10 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut decizia data in 21 decembrie 2011 de Tribunalul Bucuresti prin care se constata nulitatea absoluta a hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) Fondului Proprietatea prin care, in data de 6 septembrie 2010 fusese modificat actul constitutiv si era numit administrator unic "Franklin Templeton Investment Management Limited Marea Britanie Sucursala din Bucuresti".

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, informa dupa pronuntarea deciziei Tribunalului Bucuresti nu considera ca aceasta are un "impact material" asupra FP avand in vedere deciziile actionarilor din cele mai recente adunari.

"In esenta, cererea reprezinta un argument tehnic cu privire la formalitatile administrative necesare pentru convocarea Adunarii Generale a Actionarilor din 6 septembrie 2010 de catre administratorii anteriori ai Fondului. Avand in vedere hotararile separate aprobate in cele mai recente adunari ale actionarilor, administratorul Fondului nu considera decizia Tribunalului ca avand impact material asupra Fondului", se preciza intr-un comunicat al Fondului Proprietatea (FP) transmis in decembrie 2011 Bursei de Valori Bucuresti.

Administratorul Fondului reaminteste actionarilor Fondului ca, in dosarul nr. 47039/3/2010 intre Ioana Sfiraiala, un actionar al Fondului, in calitate de reclamant si Fondul Proprietatea in calitate de parat, Tribunalul Bucuresti a decis urmatoarele:
 • Tribunalul Bucuresti a admis in parte cererea reclamantei de anulare a Hotararilor Adunarii Generale Extraordinare ale Actionarilor nr. 1, 2, 8 si 9 din data de 06.09.2010 pe baza unor argumente de ordin procedural referitoare la formalitatile administrative facute de catre conducerea anterioara a Fondului pentru convocarea sedintei. Aceste hotarari se refera la aprobarea noului Act Constitutiv, aprobarea numirii Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, Sucursala Bucuresti in calitate de administrator unic al Fondului, revocarea fostului Directorat si a fostului Consiliu de Supraveghere si numirea primilor membrii ai Comitetului Reprezentantilor.
 • Tribunalul Bucuresti a respins cererea reclamantei de anulare a Hotararii nr. 3/06.09.2010 a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor. Aceasta hotarare se refera la listarea Fondului pe Bursa de Valori Bucuresti.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

1138 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  Sorin Ovidiu Vantu (Miercuri, 10 octombrie 2012, 17:31)

  CristianDragoi [utilizator]

  Nu va faceti griji oameni buni!... o sa il numeasca administrator pe Sorin Ovidiu Vantu... o sa ii faca un birou de ultima ora in celula lui din parnaie... c-am asta face guvernul asta "integru"... printre altele... doh!
  • 0 (2 voturi)    
   mai paralelule (Miercuri, 10 octombrie 2012, 18:41)

   geo12 [utilizator] i-a raspuns lui CristianDragoi

   Fondul Proprietatea este o societate privata! Statul nu mai are actiuni de aproape un an! Guvernu' ar putea doar sa interzica prostia pe forumuri...printre altele. Administratorul poate fi ales doar de catre ACTIONARI !


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri