Divizia Metalurgica Est-Europeana Mechel anunta reluarea activitatii de productie a otelului la intreprinderea Ductil Steel Otelu Rosu. Productia de otel este reluata si va continua in regim normal, conform planurilor de incarcare a capacitatilor uzinelor romanesti ale Mechel, precizeaza un comunicat al companiei. In timpul intreruperii temporare a activitatii uzinei, in luna octombrie, a fost finalizata si ultima etapa a modernizarii complexului de productie a otelului, care a fost inceputa inca din 2010. Astfel, a fost data in exploatare instalatia de dozare a feroaliajelor si a materialelor de adaos. Aceasta va contribui la diminuarea coeficientilor de consum ai otelariei. De asemenea, folosirea acestei instalatii va permite desfasurarea procesului tehnologic conform indicatorilor prevazuti in programul de modernizare a complexului metalurgic de la Otelu Rosu, se mai arata in comunicat.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. Mechel reuneste producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, energie electrica si termica. Produsele companiei Mechel se comercializeaza pe piata interna si pe piata externa.

In Romania, grupul Mechel este prezent prin 5 intreprinderi metalurgice: Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Laminorul Braila.