Seful pentru Europa al gigantului american General Electric, Nani Beccalli, a avertizat, intr-un interviu publicat luni de cotidianul Le Figaro, asupra semnalelor negative pe care Franta le trimite investitorilor straini.

"Sa fiu sincer, Franta ma ingrijoreaza un pic. De la tranzitia politica, transmiteti semnale care nu incurajeaza investitorii si care, vazute din afara, nu pozitioneaza tara acolo unde ar trebui. Daca ar fi sa fac o recomandare, ar fi ca Franta sa fie foarte atenta la mesajele pe care este pe punctul de a le transmite", a comentat acesta, intrebat de ziaristii francezi care este pozitia Frantei in randul economiilor europene.

El a precizat ca in unele cazuri nu este vorba decat de marile titluri din presa straina dar "modul in care sunt abordate subiecte precum munca, pensiile, veniturile individuale creeaza ingrijorare".

"Investitorii, fie ca e vorba de cei financiari sau industriali, cauta un mediu pozitiv, daca nu capitalul fuge. Franta nu este o insula", a avertizat Nani Beccalli.

El a explicat ca General Electric are 11.000 de angajati in Franta si exporta 70 pana la 95% din productia realizata in aceasta tara.

"Nu avem in niciun caz intentia de a pune sub semnul intrebarii (implicarea si investitiile din Franta), dar mediul actual ne face foarte prudenti in ceea ce priveste investitiile viitoare in Franta. Vom fi atenti la deciziile care se vor lua, la reformele care vor fi aplicate", a adaugat acesta.

General Electric este un gigant mondial, cu 300.000 de angajati in intreaga lume si cu o capitalizare bursiera de peste 230 miliarde dolari. Este unul dintre cei mai mari actori industriali ai planetei in principalele sale domenii de activitate (energie, aviatie si transporturi, sanatate, finante). Grupul a publicat vineri un profit net trimestrial de 3,5 miliarde de dolari (+8,3%).