Unul dintre actionarii minoritari ai Oltchim, compania PCC, solicita revocarea intregului Consiliu de Administratie al combinatului chimic si alegerea unor noi membri prin vot cumulativ, revizuirea bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an si intocmirea unui buget "realist" pentru 2013, se arata intr-un comunicat al Oltchim transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit Mediafax.

PCC, companie inregistrata in Germania, solicita Consiliului de Administratie sa prezinte un raport privind sistemul de distributie a produselor comercializate de Oltchim care sa evidentieze cota de profit a intermediarilor si sa propuna masuri de corectie.

Totodata, PCC solicita plata integrala a datoriei de 15,7 milioane lei a Oltchim catre Salrom, precum si punerea la dispozitia Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie a tuturor contractelor de achizitie publica cu o valoare egala sau mai mare de 500.000 euro.

Alte propuneri ale PCC vizeaza intocmirea de catre CA a unui raport privind contractele de sponsorizare si publicitate, precum si eliminarea costurilor extinse ale acestor acorduri.

Propunerile PCC completeaza convocatorul Adunarii Generale a Actionarilor Oltchim, programata pentru 5 noiembrie.

Incercarea de privatizare a Oltchim, derulata in luna septembrie, a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri. PCC a participat la licitatie si a oferit 2,9 milioane de euro pentru preluarea Oltchim.

Ministerul Economiei detine 54,8% din actiunile combinatului chimic. In actionariat se mai regasesc compania germana PCC SE (18,32%) si fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, care detine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.