Franta a decis la randul sau sa blocheze "preventiv" loturile din vaccinul antigripal Agrippal produs de Novartis, dupa ce s-au descoperit impuritati in loturile distribuite de aceasta marca in Italia si Elvetia, a anuntat vineri ministrul francez al Sanatatii, citat de AFP.

Ministerul a precizat intr-un comunicat ca a cerut Agentiei nationale de securitate a medicamentelor si produselor de sanatate ANSM sa "oa masuri de preventie" asupra vaccinurilor comercializate in Franta de grupul farmaceutic elvetian Novartis.

"In acest stadiu, nicio impuritate nu a fost constatata in Franta. Nu exista in prezent nicio indicatie de pericol cunoscut pentru pacientii care au utilizat aceasta marca pe teritoriul national", se arata in comunicatul citat.

"Totusi, ca masura de precautie, loturile de vaccin stocate la angrosisti si in farmacii au fost blocate in asteptarea avizului Agentiei europene a medicamentlui (EMA)".

Agrippal este singura marca de vaccin impotriva gripei comercializata de Novartis in Franta.

Distributia vaccinurilor antigripale Novartis a fost deja oprita in Italia, Elvetia, Austria si Germania dupa descoperirea de particule albe in seringi.