Executivul a adoptat in sedinta de marti o hotarare care prevede ca plata unor ajutoare de urgenta pentru sprijinirea materiala a familiilor salariatilor de la Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea se va face intr-o singura transa, in luna decembrie, si nu in doua transe, asa cum se stabilise initial.

"Aceasta Hotarare a fost luata deoarece nu a fost suficient timp pentru realizarea tuturor procedurilor administrative de deschidere a creditelor bugetare aferente primei transe a ajutorului de urgenta aprobat", arata un comunicat de presa postat pe site-ul Guvernului.

Guvernul aprobase, la inceputul lunii octombrie, o hotarare privind acordarea de ajutoare de urgenta pentru 522 de salariati ai combinatului Oltchim. Fiecare urma sa primeasca 1.400 de lei, in doua transe.

Angajatii trebuie sa indeplineasca, insa, mai multe conditii: sa aiba un venit mediu lunar pe membru de familie mai mic de 786 de lei, sa nu detina in proprietate cladiri sau spatii locative in afara locuintei de domiciliu, nici terenuri cu potential productiv, nici utilaje agricole sau de prelucrare a lemnului.