Compania Sharp avertizeaza ca s-ar putea sa nu supravietuiasca de una singura din cauza pierderilor foarte mari
Sharp asteapta ca anul fiscal ce se va incheia in martie 2013 sa aduca pierderi uriase de 5,6 miliarde dolari, aproape duble fata de cele estimate acum cateva luni. Schimbarea este o dovada ca lucrurile se inrautatesc si ca restructurarea deja anuntata nu este suficienta.
Sharp isi pune mari sperante in discutiile cu concernul Hon Hai, cel care detine Foxconn - compania IT cu peste un milion de angajati - acest concern urmand sa devina cel mai mare actionar al Sharp. S-a ajuns la o intelegere preliminara, insa cei de la Hon Hai ar vrea ca Sharp sa mai lase la pret, mai ales ca actiunile concernului nipon s-au depreciat cu un uimitor 75% intr-un singur an.
Analisti citati de Reuters spun ca Sharp e intr-o situatie foarte grava si ca nu ar fi exclus ca grupul sa se prabuseasca peste tre-cinci ani din cauza ca are un model de afaceri prea putin viabil.
Grupurile japoneze de electronice sufera enorm, iar Sony, Sharp si Panasonic au avut anul trecut pierderi cumulate de 20 miliarde dolari, printre masurile menite sa repare lucrurile numarandu-se si concedierea a 60.000 de angajati anul acesta, cifra referindu-se la toate trei grupurile la un loc.
Aprecierea yen-ului dar mai ales concurenta din China si Coreea de Sud care a venit cu produse mai ieftine si de calitate sunt factorii principali care au dus la aceasta situatie.
In plus, cativa analisti atrag atentia ca aceste companii nu s-au adaptat unei piete in schimbare, nu au mai adus produse revolutionare si e clar ca nu au cum sa traiasca din succesele din trecut.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Imi aduc aminte ca acum cativa ani gaseam pe piata o varietate mult mai mare de produse Panasonic dar acum de-abia daca isi mai fac simtita prezenta cu ceva.
Sony, Panasonic si Sharp au adoptat politica Nokia, care s-a bazat foarte mult pe trecut si nu pe viitor, iar sud-coreenii au stiut sa se miste foarte bine.
Sper ca aceste marci de top sa nu dispara, pt ca ele au fost intotdeaua niste pioneri ai tehnologiei electronice si nu merita o astfel de soarta.