Angajatii de la Oltchim Ramnicu Valcea, care au protestat luni in fata pavilionului administrativ, vor primi avansul pentru luna septembrie pana in 15 noiembrie, iar lichidarea pana in 27 noiembrie, a anuntat conducerea combinatului, sase dintre protestatari intrand insa in greva foamei, relateaza Mediafax.

Potrivit liderului interimar de sindicat Corneliu Cernev, in urma protestului spontan la care au participat 400 de angajati, a avut loc o sedinta a conducerii combinatului cu reprezentanti ai sindicatului si ai salariatilor, la care a participat si presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Calea, prefectul Mircea Nadolu si senatorul PSD Laurentiu Coca.

"Domnul manager Mihai Balan a anuntat dupa sedinta de astazi (n.r. - luni) ca a decis ca avansul pentru luna septembrie sa fie achitat pana in 15 noiembrie, iar lichidarea pana in 27 noiembrie", a declarat liderul interimar al Sindicatului Oltchim RamnicuValcea, Corneliu Cernev.

El a mai spus ca pana la pana la sfarsitul acestei saptamani alte trei sectii ale combinatului vor reporni, capacitatea de productie ajungand astfel la 25 la suta.

"Dar angajatii sunt nemultumiti in continuare de faptul ca Guvernul nu si-a achitat promisiunea de a aloca 40 milioane de euro pentru intreg capitalul de lucru. A fost o sedinta lunga, presedintele CJ Valcea, Ion Calea, a luat legatura cu prim-ministrul Victor Ponta cerandu-i acestuia solutii pentru repornirea combinatului la capacitate de 65 la suta", a adaugat Cernev.

Acesta a precizat ca sase dintre salariatii participanti la protest au intrat in greva foamei, urmand ca in aceasta noapte muncitorii sa ramana la Dispensarul Oltchim.

"Oamenii vor raspunsuri ferme, sunt nemultumiti si vor continua protestul, sase au intrat in greva foamei, sunt toti barbati, care in aceasta noapte vor ramane la Dispensarul Oltchim, sub supravegherea medicilor de pe platforma. Cat priveste productia, acum combinatul functioneaza la 7-8 la suta, miercuri la ora 8.00 reincepe productia la sectia de propenoxid, se va ajunge astfel la 15 la suta, iar la sfarsitul saptamanii acesteia se va ajunge la 25 la suta capacitate de productie reluata, prin repornirea altor doua sectii, cele de polieter si de sinteze organice. In octombrie s-a reusit pornirea sectiei de electroliza cu membrana ceea ce reprezinta 8 la suta din capacitatea societatii", a mai afirmat Corneliu Cernev.

La incheierea sedintei, la iesirea din pavilionul administrativ al Combinatului Oltchim, presedintele Consiliului Judetean Valcea, Ion Calea, prefectul Mircea Nadolu si senatorul social-democrat Laurentiu Coca au fost huiduiti de protestatari, care i-au acuzat ca nu si-au onorat promisiunile fata de salariati si fata de companie.

Aproximativ 400 de angajati de la Oltchim Ramnicu Valcea pau protestat, luni, in fata pavilionului administrativ, pentru ca nu si-au primit salariile pentru lunile septembrie si octombrie.