Pentru Oltchim intrarea in insolventa ar genera mari dificultati, a afirmat Remus Vulpescu, fostul sef OPSPI, actual consilier al ministrului economiei, prezent la o conferinta organizata de ziarul Bursa. In opinia sa, compania trebuie restructurata astfel incat sa ramana un contribuabil important la stat. Pe de alta parte, actualul administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, considera ca nici macar "insolventa nu mai poate face minuni" pentru Oltchim.

  • "Compania Oltchim trebuie restructurata. Este usor sa spui ca Oltchim trebuie sa treaca prin procedura insolventei. La Hidroelelectrica, insolventa a fost cea mai buna solutie. Oltchim in insolventa ar avea mari dificultati", a spus Remus Vulpescu.
  • "Compania Oltchim nu a fost si nu este privatizabila. Pentru Oltchim, nici insolventa nu mai poate sa faca minuni", a afirmat, la randul sau, Remus Borza.

UPDATE "Oltchim va intra in insolventa cel mai tarziu in ianuarie 2013", a afirmat Remus Borza. "Oltchim va intra in insolventa. Acum este ca un bolnav in moarte clinica tinut pe aparate, in perfuzie, si intelegem ca din motive electorale, dar, in decembrie, cel mai tarziu in ianuarie, dupa alegeri, Oltchim va intra in insolventa. Este ultima sansa de restructurare a Oltchimului. Daca are chiar si numai 1% sanse sa fie restructurata trebuie incercat. Vorbesc de procedura insolventei. Oltchim nu va fi privatizabila", a spus Remus Borza.

La ora aceasta, aproximativ 300 de salariati de la SC Oltchim SA protesteaza pentru a doua zi consecutiv la sediul societatii, solicitand ca premierul Victor Ponta sa vina si sa rezolve situatia. Salariatii sunt nemultumiti de faptul ca nici una dintre promisiunile privind repornirea combinatului nu a fost indeplinita si "nu se intrevede nicio perspectiva pentru functionarea acestuia in urmatoarele luni".

De asemenea, salariatii spun ca "este incorect sa fie declarata repornirea combinatului cand doar o sectie cu o suta de angajati functioneaza din cei 3.300 de salariati pe care ii are in realitate Oltchimul".

Liderii de sindicat considera ca fara creditul de 40 milioane de euro SC Oltchim SA nu poate functiona macar la parametrii a 65% capacitate de productie.

Aceasta este a doua zi de proteste la SC Oltchim SA dupa ce luni salariatii nemultumiti ca nu au de lucru si nu si-au primit salariile pentru luna septembrie au iesit in curtea intreprinderii.