A treia zi de proteste la Oltchim, sase salariati in greva foamei. Guvernul promite plata pana joi a salariului pe septembrie
Intre timp, la Ramnicu Valcea salariatii au intrat in a treia zi de proteste, sase muncitori intrand in greva foamei.
Promisiunile Guvernului
Chitoiu a lansat un nou termen pentru atingerea a 65% din totalul capacitatii de productie: mijlocul lunii decembrie. Termenul initial era mijlocul lunii noiembrie.
Chitoiu sustine ca poate fi asigurata finantarea pentru repornirea activitatii. "In urma negocierilor cu FMI, vreau sa multumesc cu aceasta ocazie bancilor creditoare, putem sa asiguram finantarea repornirii activitatii la Oltchim", a spus ministrul economiei.
"Avem in vedere ca pana a mijlocul lunii decembrie sa ajungem la 65% din totalul capacitatii de productie la Oltchim, urmand ca la finalul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie, sa asiguram si plata restantelor pentru octombrie, banii rezultand din primul ciclu de productie de la Oltchim", a precizat Chitoiu.
A treia zi de proteste
Salariatii de la Oltchim au iesit din nou miercuri sa protesteze in curtea societatii, desi li s-a spus ca ar putea primi in cursul acestei zile salariile intregi pe luna septembrie.
"Sunt vreo trei sute de oameni iesiti la protest, numarul grevistilor foamei a crescut la sase, dar nu vom renunta pana cand promisiunile conducerii si autoritatilor nu se vor concretiza. Avem garantia ca, in cursul zilei, vor fi date salariile in intregime pe luna septembrie plus concediile de odihna si alte drepturi din contractul de munca. In aceste conditii am putea renunta la deplasarea de maine (n.r. joi) spre Bucuresti", a declarat, miercuri, liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.
Potrivit acestuia, exista informatii ca tot in cursul zilei de miercuri ar putea fi pornita si a doua sectie a combinatului - Propenoxid - dupa ce la inceputul lunii octombrie fusese repornita Sectia electroliza cu membrana.
Un protestatar de la Oltchim aflat in greva foamei a lesinat, el avand nevoie de ingrijiri medicale pe care le-a primit la infirmeria combinatului.
Salariatul, aflat in greva foamei de mai bine de 48 de ore, a fost luat de urgenta de medicii aflati pe platforma chimica si dus la ambulatoriul Oltchim unde i s-au administrat perfuzii.
SC Oltchim SA a traversat o perioada dificila din punct de vedere economic incepand cu luna august, cand combinatul valcean a fost inchis din cauza datoriilor. Dupa o tentativa nereusita de privatizare si dupa schimbarea vechii conduceri la inceputul lunii octombrie s-a reusit repornirea primei sectii.
La inceputul acestei saptamani muncitorii de la Oltchim au iesit din nou in strada nemultumiti de faptul ca nu au primit salariile pe septembrie. O alta nemultumire a vizat nefunctionarea combinatului la o capacitate de macar 65%.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
De fapt asta este esenta regimului voiculescu: minciuna promovata continuu, alaturi de ura, bineinteles.
Hai baieti, 7,4 milioane, hai, votati-i si pe urma o sa curga numai lapte si miere, ca la Oltchim...