Grupul rus Mechel, cu activitati in metalurgie si minerit, si-a oprit temporar, de marti, productia la combinatele din Targoviste si Campia Turzii. Pana in 10 ianuarie, toti angajatii se vor afla in somaj tehnic. Ei vor primi 80% din salarii.

Liderul sindicatulului 'Metalurgistul' de la Mechel-Targoviste, Gabriel Banu, spune ca a cerut autoritatilor sa se implice in salvarea situatiei, prin plata lefurilor angajatilor si cautarea unui nou investitor. El a adaugat ca discutiile cu reprezentantii executivului sunt afectate de campania electorala, transmite Radio Romania Actualitati.

Gabriel Banu a avertizat ca fiecare disponibilizare din metalurgie atrage dupa sine alte sase si chiar sapte disponibilizari in ramurile industriale conexe.

Din 15 decembrie este planificata oprirea temporara a productiei laminoarelor si a productiei de sarma la Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Campia Turzii, a anuntat compania.

Intr-un comunicat de presa, reprezentatntii companiei anuntasera saptamana trecuta ca intrerup temporar productia la uzinele din Romania si Ucraina, din cauza situatiilor nefavorabile de pe piata materiilor prime si a produselor metalurgice.