Prima zi de luni dupa Ziua Recunostintei din Statele Unite, Cyber Monday, cum este cunoscuta la nivel international, a adus comerciantilor vanzari record in acest an.

In ziua cu unele din cele mai mari reduceri din an la produsele cumparate direct de pe Internet, s-au vandut foarte bine mai ales telefoanele mobile. Cei mai multi si-au comandat un iPhonede la Apple, arata un studiu IBM publicat miercuri dimineata.

IBM nu a dat nicio cifra avanzarilor online de luni, 26 noiembrie, dar firma de cercetare comScore a prezis saptamana trecuta ca distribuitorii vor castiga 1,5 miliarde de dolari din vanzarile de Cyber Monday, mai mult cu 20% decat in 2011.

Walmart.com, divizia online a celui mai mare retailer din lume, a avut cele mai mari vanzari din istorie, a spus un purtator de cuvant al companiei, citat de Reuters.

O alta mare companie, Amazon, a anuntat vanzari record la e-book reader-ul Kindle, fara a mentiona cate dispozitive a vandut.

Cu toate acestea,eBay, cel mai mare website din lume de licitatii online, l-adepășitpe rivalul sau Amazon.comin primele cinci zile alesezonuluide cumpărăturidin SUA,mai scrie Reuters.

De Cyber Monday vanzarile online au crescut cu peste 30% fata de aceeasi zi a anului trecut, potrivit International Business Machines, care analizeaza tranzactiile facute de 500 de comerciantii cu amanuntul din SUA.

Cu cateva zile inainte, de "Vinerea Neagra" ("Black Friday"), in 23 noiembrie, comerciantii online inregistrasera inca o crestere a vanzarilor, de 26% fata de 2011, pana la 1,04 miliarde de dolari.