Angajatii a trei sectii ale Uzinei Dacia de la Mioveni au intrerupt lucrul, miercuri dimineata, in semn de protest fata de decizia administratiei privind acordarea a doua zile de concediu de odihna la inceputul lunii ianuarie. Potrivit reprezentantilor Sindicatului Automobile Dacia, citati de Agerpres, lucrul a fost intrerupt in sectiile de caroserie, montaj si vopsitorie. UPDATE: Dacia a remis un comunicat in care spune ca in zilele de 3 si 4 ianuarie 2013 nu se vor fabrica vehicule pentru a nu acumula stocuri la inceputul anului, compania adaugand ca s-a decis ca salariatii sa aiba posibilitatea de a alege intre concediu de odihna, platit 100%, si plata cu 85%.

"Este vorba de trei sectii mari ale uzinei in care s-a oprit lucrul spontan. Oamenii au spus ca vor relua lucrul cand va fi respectat contractul colectiv de munca", a declarat liderul SAD, Nicolae Pavelescu.

Salariatii sunt nemultumiti de decizia conducerii companiei de a-i trimite in concediu fara plata in zilele de 3 si 4 ianuarie 2013, solicitand sa fie platiti cu 85% din salariu pentru perioada respectiva. Alte nemultumiri sunt legate de modul in care sunt stabilite perioadele de concediu de odihna.

UPDATE: Dacia a remis o pozitie oficiala in legatura cu protestul angajatilor.

"Miercuri dimineata, salariati ai Uzinei Vehicule Dacia au protestat contra deciziei managementului de a pozitiona zile de concediu de odihna, platit 100%, pe 3 si 4 ianuarie.

Pentru a nu acumula stocuri la inceputul anului, in zilele de 3 si 4 ianuarie 2013 nu se vor fabrica vehicule, iar salariatii din sectoarele aferente activitatii de fabricatie vehicule vor ramane la domiciliu. Pentru a proteja veniturile angajatilor, resursele lor si ale companiei, s-a decis ca salariatii sa aiba posibilitatea de a alege intre concediu de odihna, platit 100%, si plata cu 85%.

Uzina Mecanica si Directia Logistica au o activitate sustinuta, dar persoanele din aceste sectoare care nu vor lucra in datele de 3 si 4 ianuarie vor intra in acelasi sistem ca si la Uzina Vehicule.", spun cei de la Automobile Dacia.