Sfarsitul anului coincide cu finalizarea programului investitional de peste 150 milioane de euro, prin punerea in functiune a celei de-a doua linii de melaminare si prin introducerea celei de-a sasea structuri promovate prin colectia Vision, structura High Gloss.

Sarbatori FericiteFoto: Kastamonu Romania

"Noua presa contribuie la atingerea capacitatii de productie stabilita prin programul investitional, dar cel mai important aspect il reprezinta flexibilitatea mai mare in ceea ce priveste realizarea comenzilor speciale. Noua structura ofera posibilitatea abordarii unui stil modern in materie de design si finisaje, compania noastra asigurand un bun raport calitate-pret pentru noul produs. PAL-ul melaminat "High Gloss" are excelente caracteristici tehnice si de prelucrare, fiind recomandat pentru multiple utilizari in productia de mobilier, cat si in amenajari interioare. Programul de stoc va contine initial 10 decoruri, culori uni, dar si finisaje de lemn, pe formatul standard 2800x2070x18 mm. La cerere se vor putea produce si alte grosimi sau formate", a explicat Radu Corabian, directorul de vanzari al Kastamonu Romania.

Debutul Kastamonu Romania pe piata a placilor de PAL a fost sustinuta de evaluari pozitive din partea clientilor in ceea ce priveste calitatea produselor, si de aici si trendul ascendent al vanzarilor, atat pe piata interna, cat si la export.

"Suntem multumiti de rezultatele obtinute in anul 2012, intrucat ne-am indeplinit toate obiectivele stabilite pentru acest an", a mai spus Radu Corabian.

In acest moment, sub numele de Kastamonu Romania, pe platforma de la Reghin isi desfasoara activitatea doua unitati de productie in care lucreaza aproape 900 de angajati. Portofoliul de produse este format din placi de tip HDF pentru usi celulare (fete de usi - marca proprie Doorpan), foi de usi, usi cu toc, PAL brut si PAL melaminat.

Kastamonu Romania este rezultatul de succes al unui plan de investitii impresionant atat din punct de vedere financiar, cat si tehnic si uman. Dupa 14 ani de transformari si investitii continue, Kastamonu Entegre a reusit sa construiasca la Reghin o platforma industriala de prelucrare a lemnului complexa si moderna. Trecerea de la numele de Prolemn la Kastamonu Romania, incepand cu luna aprilie a acestui an, a dorit sa marcheze alinierea si integrarea completa a firmei la identitatea de grup a firmei mama. In 2012, cifra de afaceri a companiei Kastamonu Romania va inregistra o crestere semnificativa, cu aproximativ 40% mai mare decat cifra de afaceri inregistrata in anul 2011.