Guvernul va renegocia la Bruxelles modul de alocare a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020, a declarat Relu Fenechiu, in cadrul audierilor de la Parlament. "Vrem sa gasim posibilitatea sa facem combinatii din bani de la buget, bani de la privat si fonduri europene", a spus Fenechiu. In cadrul audierilor, Fenechiu a fost nevoit sa faca fata unei avalanse de intrebari si ironii. "Domnule Fenechiu, nu stiu cum sa adresez intrebarile pentru ca dumneavoastra sunteti cu "bunele intentii", iar domnul Sova cu banii", i-a spus unul dintre parlamentari, facand referire la faptul ca autostrazile vor trece in subordinea ministrului delegat pentru Marile Proiecte, Dan Sova.

  • Nota Relu Fenechiu a primit aviz favorabil cu 57 voturi pentru si 10 impotriva

Fenechiu a mai spus ca CFR Marfa nu se va privatiza in totalitate. Va fi pus un management profesionist si va fi vandut un pachet de 20%. Alte companii, precum Tarom si CFR Calatori, vor fi privatizate "in momentul in care devin interesante pentru piata de capital.

In ceea ce priveste Legea Parteneriatului Public Privat, aceasta urmeaza sa fie modificata, a mai spus Fenechiu.

Fenechiu a mai spus ca, in viitor, o mare parte din drumurile naţionale vor fi gestionate de regiuni, iar la minister vor ramane drumurile europene şi o mică parte din drumurile naţionale existente. Pana atunci, va fi creata o autoritate pentru administrarea drumurilor nationale.

In cadrul audierii, raspunsurile la intrebari le-a formuat cu ajutorul unuia dintre secretarii de stat din Ministerul Transporturilor.