Noul director al Aeroportului "Henri Coanda" este Cornel Poterasu, destituit in 31 august in urma scandalul izbucnit dupa uciderea studentei japoneze, a confirmat pentru Mediafax ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, afirmand ca Poterasu nu a avut nicio vina intrucat paza aeroportului era asigurata de MAI.

Cornel PoterasuFoto: Agerpres

Relu Fenechiu a declarat, miercuri, ca directorul Aeroportului "Henri Coanda, Cristinel Smadu, sustinut de PC, a fost schimbat din functie, in locul acestuia fiind numit Cornel Poterasu, membru PNL, destituit in urma scandalului privind taximetria ilegala de la aeroport, generat de uciderea studentei japoneze.

"Am facut schimbarea la Aeroportul Otopeni chiar in prima zi cand m-am dus la minister. Totul s-a facut cu acordul partilor", a precizat Fenechiu.

Intrebat de ce a revenit in functie Poterasu, care fusese demis din cauza problemei taximetriei ilegale de pe aeroport, Fenechiu a afirmat: "Poterasu nu a fost implicat in acel incident. Paza o asigura MAI. Pana la proba contrarie, am incredere in Poterasu".

El a adaugat ca intentioneaza sa introduca management privat la Aeroportul "Henri Coanda" si ca un concurs in acest sens va fi organizat "cat mai repede".

Directorul general al companiei Aeroporturi Bucuresti Cornel Poterasu a fost demis, in 31 august, de catre ministrul Transporturilor, ca urmare a scandalului privind siguranta celor care tranziteaza aeroportul Otopeni, izbucnit dupa uciderea unei studente japoneze. Compania Aeroporturi Bucuresti administreaza aeroporturile Henri Coanda Otopeni si Aurel Vlaicu Baneasa.

Interimatul conducerii companiei a fost preluat atunci de Cristinel Smadu, director in cadrul Aeroporturi Bucuresti si presedintele PC Satu Mare.

EVZ a scris luni, citand surse din cadrul USL, ca PNL si-a revendicat postul pierdut la sfarsitul lui august, atunci cand a fost numit Smadu in fruntea aeroportului. De altfel, contactat de EVZ, Poterasu a confirmat ca va prelua iarasi conducerea aeroportului.

Tot surse USL explicau in septembrie pentru EVZ ca fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi a cedat postul de sef al aeroportului PC-ului, desi multi liberali nu au fost de acord cu aceasta decizie si i-au pus in vedere lui Silaghi sa numeasca un alt membru PNL in locul lui Poterasu.

In 15 august 2012, in comuna Corbeanca, judetul Ilfov, intr-o zona impadurita, in apropierea DN1, Nicolae Vlad a ucis-o pe Yurika M. (cetatean japonez), cauza mortii victimei fiind reprezentata de asfixia mecanica prin comprimare cervico-toracala, a explicat Ministerul Public. Japoneza a fost abordata de Nicolae Vlad la scurt timp dupa ce a coborat din avion, la Aeroportul International Henri Coanda, el propunandu-i s-o duca cu taxiul la locul de destinatie. Tanara si Vlad au coborat insa la marginea padurii, unde doua zile mai tarziu femeia a fost gasita moarta.

La inceputul lunii octombrie, ministrul de Interne a anuntat ca Aeroportul Otopeni are un post permanent al Jandarmiei Romane, unde vor lucra 31 de jandarmi, si ca fortele de securitate au fost reorganizate astfel incat cei care vin pe acest aeroport sa se simta in siguranta.