CFR Calatori va organiza in luna ianuarie, la Bursa Romana de Marfuri (BRM), doua noi proceduri pentru achizitia de motorina, informeaza Mediafax. Valoarea estimata a celor doua contracte se ridica la 95,2 milioane lei, fara acciza si fara TVA.

Potrivit sursei citate, prima procedura a fost programata joi, 10 ianuarie, si vizeaza achizitia a 22.000 de tone de motorina Euro 5 pentru motoare Diesel.

Contractul de furnizare pentru perioada ianuarie - iunie 2013, estimat la 87,4 milioane lei, fara acciza si TVA, este impartit in trei loturi, de 4.000 tone (zona est), 7.500 tone (zona sud) si 10.500 tone (zona vest).

Potrivit Mediafax, compania a programat la 15 ianuarie o alta procedura de achizitie a 2.000 tone de motorina, echivalentul cantitatii imprumutate din rezerva de stat la sfarsitul lunii noiembrie 2012. Valoarea estimata a contractului este de 7,88 milioane lei, fara acciza si TVA. Acciza se va adauga valorii estimate, conform prevederilor Codului Fiscal.

CFR Calatori are un consum anual de produse petroliere estimat de aproximativ 53.000 tone, si a programat in ultimele luni ale anului trecut, la BRM, mai multe proceduri de achizitie de motorina, unele nefinalizate insa cu incheiarea contractelor de achizitie.

Criteriul de atribuire al contractelor este pretul cel mai scazut, iar sursa de finantare este asigurata din fonduri proprii, precizeaza sursa citata.