Guvernul a aprobat un memorandum prin care permite detinerea de catre Adrian Constantin Volintiru, pe perioada exercitarii functiei de presedinte al AAAS (n.red. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), si a functiei de membru in Consiliul de Administratie al Postei Romane, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu.

Zaharescu spune ca Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) este fosta Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Premierul Victor Ponta l-a numit pe Adrian Volintiru la sefia AVAS in luna noiembrie 2012. Volintiru a fost director la Rompetrol, Relad si Vulcan Bucuresti.

Adrian Volintiru a ajuns la Rompetrol in 2002, unde a devenit director financiar la rafinaria Vega. In 2005, el a preluat conducerea diviziei de retail Rompetrol Downstream, pentru ca in 2008 sa paraseasca societatea si sa ocupe functia de director financiar executiv al companiei farmaceutice Relad.

Ulterior, el a lucrat ca director general la compania Marine Resources Exploration International (Marexin), companie de explorari in Marea Neagra, detinuta de Dinu Patriciu, pentru ca ultimul loc de munca sa fie cel de director general al producatorului de echipamente energetice si industriale Vulcan Bucuresti, controlat de Grupul Energetic Tender al omului de afaceri Ovidiu Tender, cu 74,7% din capitalul social.