Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa inceapa "o adevarata restructurare" in institutii. Pentru inceput va fi redus numarul de consilieri de la fiecare ministru si secretar de stat. De asemenea, pana in luna martie, fiecare dintre ministri trebuie sa se ocupe de reducerea la jumatate a functiilor de conducere din aparatul central. Restructurarea nu se opreste doar la nivelul functiilor de conducere. Ponta a afirmat ca trebuie redus si personalul din structurile deconcentrate si in companii.

"Reducem numarul de consilieri de la fiecare ministru si secretar de stat si sef de agentie cu grad de secretar de stat. E un semnal pe care dupa aceea, pana in luna martie, fiecare dintre ministri, dupa aprobarea bugetului, trebuie sa il continue si anume reducerea la jumatate a tuturor functiilor de conducere din aparatul central: directori generali, directori, sefi de servicii. O sa vedeti ca functioneaza ministerele si cu jumatate din functiile de conducere", a spus Ponta.

Premierul a mai afirmat ca vor fi purtate discutii cu FMI despre posibilitatea de a fi oferite salarii mai mari celor care au perfomanta, fapt care tine tot de restructurare la nivelul aparatului central

"Pe masura ce mergem, avansam si cu regionalizarea. Cred ca acelasi lucru trebuie sa facem si, in primul rand, in structurile deconcentrate, unde nimeni nu mai stie acum cate mii de oameni avem in tot felul de structuri deconcentrate, in companii si acolo cei care aveti companii mari, cu sute si mii si oameni in plus prin birouri. Trebuie sa reusim in acest an sa facem o adevarata restructurare, dar nu una facuta cu toporul", a mai spus Ponta.